Επικαιρότητα Κόσμος

Ανανέωση για το Honda Civic Type R

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Civic Type R στο Tokyo Auto Salon.

Για τη νέα χρονιά η ιαπωνική εταιρεία προχωρά στο «φρεσκάρισμα» του Type R, της κορυφαίας έκδοσης της οικογένειας Civic, προσδίδοντας της στοιχεία και χαρακτηριστικά που έρχονται να ενδυναμώσουν συγκεκριμένους τομείς, που δεν περιορίζονται μόνο στην αισθητική. Αξίζει να σημειωθεί πως στην επίσημη ενημέρωσή τους, οι ιθύνοντες της Honda Europe δεν ανακοινώνουν ποιες ακριβώς αλλαγές «κουβαλά» το ανανεωμένο για το 2020 Civic Type R - κάτι όμως που πραγματοποιούν οι συνάδελφοί τους στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με αυτολύς οι επεμβάσεις στον τομέα της αισθητικής περιορίζονται στο μεγαλύτερο άνοιγμα της γρίλιας, που βελτιώνει την ψύξη του κινητήρα, καθώς και στην προσθήκη του νέου εξωτερικού χρωματισμού Boost Blue. Στο δε εσωτερικό, το τιμόνι διαθέτει επένδυση από αλκαντάρα κι έναν επιλογέα για το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων με διαφορετικό σχήμα και διαδρομές. Επιπρόσθετα, το ανανεωμένο Civic Type R επωφελείται ανανεώσεων στο σύστημα Active Sound System καθώς πλέον και του πακέτου ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης, Honda Sensing.

Στο μηχανολογικό τομέα η Honda ανακοινώνει ανάλογα διακριτικές, πλην όμως «στοχευμένες», αλλαγές στις δαγκάνες και τα υλικά τριβής των φρένων, για καλύτερη αντοχή και απόδοση στην επιβράδυνση, διαφορετικά αμορτισέρ, για καλύτερη άνεση, πιο άκαμπτη έδραση στα στοιχεία της πίσω ανάρτησης, για βελτιωμένη πρόσφυση, καθώς τέλος και αλλαγές στην εμπρόσθια, για καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι και μικρότερες τριβές.

Περισσότερες πληροφορίες (και φωτογραφίες) για το ανανεωμένο Honda Civic Type R αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή περίοδο.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου