Επικαιρότητα Κόσμος

Ανανέωση για τη γκάμα MINI

Η MINI ανανεώνει την γκάμα της – από την 5θυρη και convertible έκδοση, έως και την 3θυρη τόσο στις συμβατικές βενζινοκίνητες παραλλαγές της τελευταίας, όσο και στην ηλεκτρική SE.

Η βρετανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα τον επίσημο «φάκελο» του ανανεωμένου MINI 3d, MINI 5d και MINI Convertible εστιάζοντας σε αλλαγές σχεδιαστικού κυρίως περιεχομένου. Πλέον, οι παραπάνω εκδόσεις ξεχωρίζουν για την μεγαλύτερη εμπρόσθια γρίλια, η οποία περιβάλλεται από ένα μαύρο εξαγωνικό περίγραμμα. Την ίδια στιγμή, τα φώτα ομίχλης που συναντούσε κανείς χαμηλά στο προφυλακτήρα έχουν αντικατασταθεί από κατακόρυφους αεραγωγούς, ενώ στάνταρ είναι πλέον τα φώτα LED.

ΜΙΝΙ

Οι αλλαγές στο προσωπείο του βρετανικού μοντέλου συνεχίζονται με το μαύρο, αντί για ασημί, περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων και το βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, αντί για μαύρο, κεντρικό και οριζόντιο τμήμα του προφυλακτήρα. Επεμβάσεις ελάσσονος σημασίας έχουν γίνει στα φτερά, στα πλευρικά φλας που υιοθετούν την τεχνολογία LED, η οποία απαντάται πλέον και στο λευκό φως της όπισθεν στο πίσω μέρος που με τη σειρά του «μετακόμισε» σε νέα θέση.

ΜΙΝΙ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι αλλαγές και στο εσωτερικό. Τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος που βρίσκονται κάτω από την οθόνη των 8,8 ιντσών του συστήματος infotainment είναι τώρα διαφορετικά, ενώ οι piano black επενδύσεις είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Η σημαντικότερη και πιο ορατή αλλαγή είναι εκείνη που αφορά στην οθόνη των 5 ιντσών η οποία υποκαθιστά πλέον τον αναλογικό πίνακα οργάνων εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού.

ΜΙΝΙ

Οι κινητήριες μονάδες των νέων MINI δεν εμφανίζουν διαφοροποιήσεις. Η… εισαγωγική έκδοση One είναι διαθέσιμη στο 3θυρο και 5θυρο MINI παίρνοντας κίνηση από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 102 ίππων – ο ίδιος κινητήρας στην έκδοση Cooper αποδίδει 136 ίππους. Ο 2λιτρος και 4κύλινδρος κινητήρας των εκδόσεων Cooper S αποδίδει τώρα 176 ίππους (λιγότερους απ’ ότι στο παρελθόν χάρη στις απαιτήσεις του νέου πρωτοκόλλου WLTP). Στην κορυφαία έκδοση John Cooper Works η ισχύς διαμορφώνεται στους 231 ίππους (3θυρες και convertible εκδόσεις). Τέλος, η ηλεκτρική έκδοση SE εξακολουθεί να παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 184 ίππων.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου