top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη για το εσωτερικό του Audi Q6 E-tron

Η Audi αποκάλυψε το εσωτερικό του 2025 Q6 e-tron, μετά την μερική αποκάλυψη της εξωτερικής σχεδίασης του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου τον Ιούλιο που μας πέρασε.

Το Q6 E-Tron είναι ένα πολύ σημαντικό ηλεκτρικό μοντέλο για την Audi, για τουλάχιστον δύο λόγους. Πρώτον, έχει παρόμοιο μέγεθος με το δημοφιλές Q5, τοποθετώντας το μεταξύ του Q4 e-tron και του Q8 e-tron στη σειρά των ηλεκτρικών μοντέλων της Audi, κάτι που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχία. Δεύτερον, είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE),η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την Porsche και τη νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική E3.

Audi Q6 e-tron interior

Βλέποντας τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Q6 e-tron και μαθαίνοντας για την ενσωματωμένη τεχνολογία, είμαστε αρκετά σίγουροι ότι η καμπίνα είναι ο τρίτος λόγος για τον οποίο αυτό το μοντέλο θα είναι μεγάλη υπόθεση για την Audi. Οι Γερμανοί λένε ότι το εσωτερικό είναι προσαρμοσμένο περισσότερο από ποτέ στις ανάγκες του χρήστη και έχει επανασχεδιαστεί με αυτό το σκεπτικό. Οι αρχιτεκτονικές πλατφόρμες PPE και E3 χρησιμεύουν ως βάση του σχεδιασμού και του εύρους των λειτουργιών του εσωτερικού, με την τεχνολογία, την αισθητική και τη βιωσιμότητα να βρίσκονται «σε απόλυτη ισορροπία» στο Audi Q6 e-tron.

Audi Q6 e-tron interior

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, το εσωτερικό διαθέτει μια τρισδιάστατη διάταξη που τοποθετεί σκόπιμα στοιχεία σε πρώτο ή δεύτερο πλάνο, δημιουργώντας μια τρισδιάστατη χωρική αρχιτεκτονική που συνδυάζει την αισθητική και την εργονομία. Στην καμπίνα κυριαρχεί αυτό που η Audi αποκαλεί «ψηφιακή σκηνή», η οποία περιλαμβάνει την ελεύθερη πανοραμική οθόνη Audi MMI και την οθόνη MMI για τον συνοδηγό. Η πρώτη διαθέτει καμπύλη σχεδίαση και τεχνολογία OLED και αποτελείται από το Audi virtual cockpit 11,9 ιντσών και την οθόνη αφής MMI 14,5 ιντσών. Ο συνοδηγός διαθέτει επίσης μια οθόνη 10,9 ιντσών, η οποία προσαρμόζεται άνετα στη σχεδίαση του ταμπλό. Ο συνοδηγός μπορεί να παρακολουθεί ανενόχλητος ταινίες χωρίς να αποσπά την προσοχή του οδηγού ή μπορεί να βοηθά τον οδηγό στην πλοήγηση.

Audi Q6 e-tron interior

Η Audi προσφέρει επίσης μια προαιρετική οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας (AR) head-up display (HUD) για το Q6 e-tron, η οποία αντανακλά στον οδηγό ένα μεγάλο, κεκλιμένο επίπεδο εικόνας κατά μήκος του παρμπρίζ, δείχνοντας σχετικές πληροφορίες όπως ταχύτητα, σήματα κυκλοφορίας και εικονίδια βοήθειας και πλοήγησης. Το τεχνολογικό φεστιβάλ συνεχίζεται με το Interaction light (IAL), το οποίο περιβάλλει το εσωτερικό και το cockpit με μια καμπύλη λωρίδα LED που «ελέγχει» τρεις κύριες λειτουργίες: την κατάσταση του οχήματος, την ασφάλεια (απεικονίζει τα δυναμικά φλας) και την κατάσταση φόρτισης.

Audi Q6 e-tron interior

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα E3 επιτρέπει επίσης στο Q6 e-tron να προσφέρει ένα πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό εσωτερικό, με διάφορες λειτουργίες να συνδέονται έξυπνα. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν πολλές λειτουργίες του οχήματος χρησιμοποιώντας τον αυτοεκπαιδευόμενο φωνητικό βοηθό της Audi, ο οποίος αντιπροσωπεύεται για πρώτη φορά από ένα avatar στο ταμπλό και το head-up display επαυξημένης πραγματικότητας. Ενεργοποιούμενος με τη φράση «Hey Audi», ο ψηφιακός βοηθός μαθαίνει συνεχώς από τη συμπεριφορά του χρήστη, για να του προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Παράλληλα, το ηλεκτρικό SUV παρουσιάζει μια νέα πλατφόρμα infotainment που βασίζεται στο Android Automotive και αναπτύχθηκε με την εταιρεία λογισμικού Cariad του Volkswagen Group.

Audi Q6 e-tron interior

Η πρακτικότητα του Q6 e-tron λέγεται ότι επωφελείται επίσης από την πλατφόρμα PPE, με το ηλεκτρικό SUV να προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό με πολλούς διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους και θήκες. Για παράδειγμα, η κεντρική κονσόλα διαθέτει δύο ποτηροθήκες, έναν δίσκο φόρτισης κινητού τηλεφώνου και δύο θύρες φόρτισης smartphone. Το όχημα προσφέρει επίσης πρόσθετο χώρο για τα πόδια, καθώς δεν υπάρχει κεντρικό τούνελ, και το πίσω κεντρικό κάθισμα περιγράφεται ως πολύ άνετο. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει 527 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, ενώ όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα, ο αποθηκευτικός χώρος αυξάνεται στα 1.530 λίτρα. Μιλώντας για τα πίσω καθίσματα, αυτά αναδιπλώνονται ξεχωριστά σε αναλογία 40:20:40. Το πορτμπαγκάζ προσθέτει επίσης 65 λίτρα αποθηκευτικού χώρου, αρκετού για να αποθηκεύσετε ένα καλώδιο φόρτισης κινητού και μικρότερες ταξιδιωτικές τσάντες.

Audi Q6 e-tron

Η Audi είναι γνωστή για την ποιότητα των εσωτερικών της χώρων και το Q6 e-tron δεν πρέπει να αποτελεί εξαίρεση. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχθηκαν με γνώμονα τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα, με ανακυκλωμένα υλικά όπως οι μικροΐνες Dinamica, το ύφασμα Elastic Melange και το Econyl. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, η καμπίνα διαθέτει επίσης κλασικά υλικά για ένα πολυτελές αυτοκίνητο, όπως λεπτό δέρμα Nappa με διαμαντένιες ραφές, επενδύσεις από ξύλο σημύδας και βουρτσισμένο αλουμίνιο. Η Audi αναμένεται να αποκαλύψει πλήρως το Q6 E-Tron κάποια στιγμή το 2024 και να το βγάλει στην αγορά αργότερα την ίδια χρονιά, ως μοντέλο του 2025.

Audi Q6 e-tron

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ