top icon
Κόσμος

Αποκάλυψη τώρα! Αυτό είναι το ηλεκτρικό Cupra Tavascan

To νέο Cupra Tavascan είναι το πρώτο ηλεκτρικό κουπέ SUV της ισπανικής εταιρείας και το δεύτερο κατά σειρά EV της μετά το Born.

Το νέο Cupra Tavascan το είδαμε για πρώτη φορά ως πρωτότυπο τον Σεπτέμβριο του 2019 και σήμερα ως μοντέλο παραγωγής έρχεται να ενισχύει το ηλεκτρικό όραμα της ισπανικής εταιρείας με την εξαιρετική τα τελευταία χρόνια δυναμική, αξιοποιώντας για την περίσταση το πλούσιο τεχνολογικό οπλοστάσιο του VW Group.

Cupra Tavascan

Σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη, το Cupra Tavascan θα παράγεται στο εργοστάσιο του Anhui του γερμανικού ομίλου που βρίσκεται στην Κίνα και θα λανσαριστεί εμπορικά το 2024 – χρονιά που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο Terramar – με ετήσιο στόχο πωλήσεων που θα υπερβαίνει τις 50.000 μονάδες.

Cupra Tavascan

Το νέο EV των Ισπανών της Cupra με τις SUV και κουπέ επιρροές σε επίπεδο σχεδίασης έχει μήκος 4.644 χλστ., πλάτος 1.861 χλστ., ύψος 1.597 χλστ. και μεταξόνιο 2.766 χλστ, ενώ δομικά είναι κατασκευασμένο με σημείο αναφοράς την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων MEB του VW Group. Σύμφωνα με την Cupra, «το Tavascan σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την εταιρεία, όχι μόνο ως το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV κουπέ της μάρκας, αλλά ως ένα μοντέλο που προσφέρει την απαραίτητη ώθηση για μια νέα εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα που θα μεταφερθεί στα μελλοντικά  αυτοκίνητα της μάρκας».

Cupra Tavascan

Αρκούντως εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Εδώ, κυρίαρχο στοιχείο σε επίπεδο αισθητικής είναι η κεντρική «γέφυρα», η οποία ενώνει το σώμα της κονσόλας με το ταμπλό του οχήματος. Από εκεί και πέρα, εντύπωση προκαλούν επίσης τα στάνταρ τύπου μπάκετ καθίσματα, τα οποία κοσμούνται από βιώσιμα υλικα – ύφασμα με έως και 90% ανακυκλωμένο πολυεστέρα ή Microfibre με έως και 50% ανακυκλωμένες μικροΐνες. Στους υπόλοιπους τομείς, η καμπίνα του νέου Tavascan ξεχωρίζει για την «αιωρούμενη» κεντρική οθόνη των 15 ιντσών αλλά και για μια δεύτερη 5,3 ιντσών που βρίσκεται εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Cupra Tavascan

Δύο εκδόσεις για το νέο Cupra Tavascan

Το νέο Cupra Tavascan θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η έκδοση VZ των 250 kW, ήτοι 340 ίπποι, με την ισχύ να μεταφέρεται στο δρόμο μέσω δύο ηλεκτρικών μονάδων – μεμονωμένα, ο εμπρός αποδίδει 80 kW και ο πίσω 210 kW. Για την περίσταση, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 50 και 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,4 και 5,6 δλ. Η Cupra θα προσφέρει επίσης το νέο Tavascan σε μια ακόμα έκδοση με την ονομασία Edurance, με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 210 kW (286 ίπποι).

Cupra Tavascan

Και οι δύο εκδόσεις αντλούν ενέργεια με την αρωγή μιας μπαταρίας με χωρητικότητα 77 kWh η οποία είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτονομία έως και 550 χλμ. με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP στην έκδοση Endurance και έως 520 χλμ. στην κορυφαία VZ. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το επίπεδο ανάκτησης ενέργειας προς την μπαταρία μπορεί να διαχειρίζεται μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι, επιτρέποντας την επιλογή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών επιπέδων. Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Cupra μπορεί να προσθέσει επιπλέον 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 7 λεπτά, ενώ την ίδια στιγμή, για φόρτιση από 10% έως και 80% σε ταχυφορτιστή DC των 135 kW, αρκούν μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Cupra Tavascan

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Cupra Tavascan
  • Cupra Tavascan
  • Cupra Tavascan
  • Cupra Tavascan
  • Cupra Tavascan
  • Cupra Tavascan
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ