top icon
Επικαιρότητα

Arteon: Ο αντικαταστάτης του VW Passat CC

Αυτό είναι το επίσημο σκίτσο του 4θυρου κουπέ της VW που επισήμως θα παρουσιαστεί στις αρχές της προσεχούς άνοιξης.

Το Arteon θα είναι ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Passat CC, η παραγωγή του οποίου σταμάτησε και επισήμως πριν λίγες μέρες έχοντας. Από πλευράς «αξίας», πάντως, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας το τοποθετούν ένα σκαλί πιο ψηλά από το «συνηθισμένο» Passat ευελπιστώντας πως δεν θα επαναλάβει τις ισχνές πωλήσεις του προγόνου του, που το 2015, για παράδειγμα, δεν ξεπέρασαν τις μόλις 4.000 μονάδες.

Σχεδιαστικά, το Arteon θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το υβριδικό πρωτότυπο Sport Coupe GTE που είχε παρουσιαστεί φέτος στη Γενεύη διαθέτοντας τις χαρακτηριστικές πόρτες χωρίς πλαίσιο του Passat CC, χαμηλό ρύγχος με μεγαλύτερη μάσκα και φώτα τεχνολογίας LED. Προς το παρόν, η γερμανική εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τους κινητήρες που θα αναλάβουν την κίνηση του νέου Arteon.

Το σίγουρο είναι πως η επίσημη πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο στην κοσμοπολίτικη Γενεύη, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν περίπου στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ