top icon
Κόσμος

Aston Martin: Οι επόμενες DB11 και Vantage θα είναι ηλεκτρικές

Η Aston Martin ετοιμάζεται για τη δική της επέλαση στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Aston Martin θα αντικαταστήσει, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας Tobias Moers, ένα μοντέλο στη γκάμα της μάρκας που διαθέτει σήμερα τον συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης εγκατεστημένο στο εμπρός μέρος.

Αυτό το αυτοκίνητο, που όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι… ένα, αλλά δύο (βλ. νέες Vantage και DB11), θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025.

Ως γνωστόν, η Aston Martin, όπως και όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην «εκκίνηση» της διαδικασίας εξηλεκτρισμού της γκάμας τους, που για την περίσταση θα έχει ως σημείο αναφοράς την πρεμιέρα της υβριδικής Valkyrie, η οποία αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα, η Aston Martin παρουσίασε την «κεντρομήχανη» και υβριδική επίσης Valhalla που θα δούμε στην αγορά το 2023. Στο εγγύς μέλλον, η γκάμα της DBX θα εμπλουτιστεί από μια plug-in υβριδική έκδοση, ενώ επαναφορτιζόμενο υβριδικό θα είναι και το επερχόμενο supercar της εταιρείας, από το οποίο πήραμε μια πρώτη γεύση «μέσα» από το πρωτότυπο την Vanquish Vision.

Η τρέχουσα γκάμα των σπορ αυτοκινήτων της Aston Martin με τον κινητήρα εγκατεστημένο στο εμπρός μέρος, συμπεριλαμβανομένων των Vantage και DB11, θα «μετακινηθεί» στη συνέχεια αποκλειστικά σε ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία, δήλωσε στην ΑΝΕ o Tobias Moers.

Μάλιστα, ο CEO της εταιρείας δήλωσε ότι η αυτονομία των ηλεκτρικών DB11 και Vantage θα είναι τουλάχιστον 600 χλμ.

Θυμίζουμε ότι ο Tobias Moers είχε δηλώσει στους επενδυτές της Aston Martin τον περασμένο Μάιο ότι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της εταιρείας θα ακολουθηθεί το 2025 ή το 2026 από ένα ηλεκτρικό SUV, το οποίο, όπως είπε, θα είναι πολύ σημαντικό λόγω της δημοτικότητας των εν λόγω αυτοκινήτων.

Ήδη από τις αρχές της χρονιάς, η Aston Martin έχει ξεκαθαρίσει ότι το 50% της γκάμας της έως το 2030 θα απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις.

Aston Martin Vantage

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ