Επικαιρότητα Κόσμος

Audi RS Q3 Performance με 367 ίππους

Στη Γενεύη η ισχυρότερη έκδοση του Audi Q3

Μεγαλύτερη ισχύς με την αρωγή του «πακέτου» Performance για την κορυφαία έκδοση του μικρότερου –μέχρι στιγμής- crossover των Γερμανών.

Η Audi προχώρησε, όπως συνηθίζει, στην περαιτέρω ενδυνάμωση ενός ακόμα μοντέλου της και εν προκειμένω του κορυφαίου Q3, το οποίο δέχθηκε την φροντίδα των μηχανικών της –και όχι μόνο. Ειδικά για την περίσταση, η έκδοση Performance του RS Q3 εφοδιάζεται με μια δυνατότερη εκδοχή του γνωστού 5κύλινδρου 2,5 TFSI κινητήρα, που τώρα αποδίδει 27 επιπλέον ίππους σε συνδυασμό με 15 παραπανήσια Nm ροπής. Έτσι, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τώρα του 367 ίππους (κατά σύμπτωση, όσους και στο RS3), οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους σταθερά από τις 5.550 σ.α.λ. έως και τις 6.800 σ.α.λ. και η ροπή στα 465 Nm από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. Σύμφωνα με την Audi, οι παραπάνω αναβαθμίσεις οφείλονται σε αλλαγές που έγιναν στο σύστημα ψύξης του κινητήρα, στην τροφοδοσία καυσίμου αλλά και στην πίεση υπερπλήρωσης του τούρμπο.

Έτσι, η έκδοση Performance είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4,4 δλ. (0,4 δλ. ταχύτερα απ’ ότι στο απλό RS Q3). Επίσης, η… απομάκρυνση του ηλεκτρονικού περιοριστή, επιφέρει αύξηση της τελικής ταχύτητας κίνησης από τα 250 στα 270 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί ανακοινώνουν πως έχουν επέμβει και στη ρύθμιση του «διπλόδισκου» κιβωτίου S-Tronic, για ακόμα ταχύτερη διαδοχή των 7 σχέσεών του. Σχεδιαστικά, το νέο RS Q3 Performance διαθέτει εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τροποποιημένο διαχύτη αέρα πίσω, διαφορετικό σπόιλερ στην πέμπτη πόρτα αλλά και ειδικής σχεδίασης τροχούς διαμέτρου 20 ιντσών.

Στην αγορά της Γερμανίας, η έκδοση Performance τιμολογείται 5.000 ευρώ επιπλέον από την «απλή» RS Q3

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: Q3

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου