top icon
Κόσμος

Αυτή η Toyota GR Supra είναι συλλεκτική

Μόλις τρία αντίτυπα της εικονιζόμενης Toyota GR Supra θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν σε ισάριθμους ιδιοκτήτες.

Η αγωνιστική Toyota GR Supra GT4 της Toyota Gazoo Racing γιορτάζει σήμερα ένα νέο ορόσημο παραγωγής λανσάροντας την αποκλειστική έκδοση «100 Edition» που απευθύνεται σε συλλέκτες.

Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας κατασκευαστής, το εικονιζόμενο track day αυτοκίνητο βλέπει σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να σηματοδοτήσει την παράδοση του 100ης GR Supra GT4 – και λόγω αυτού θα κατασκευαστούν μόλις τρία αντίτυπά του, καθιστώντας το ένα από τα σπανιότερα οχήματα Toyota που έχουν κυκλοφόρησε ποτέ.

Το ένα από αυτά θα διατεθεί στην Ευρώπη, ενώ τα άλλα δύο σε Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Η Toyota GR Supra GT4 «100 Edition», όπως επισήμως ονομάζεται η σούπερ συλλεκτική αυτή εκδοχή του ιαπωνικού κουπέ, θα παραδοθεί αποκλειστικά στο χρώμα Plasma Orange, που ταιριάζει με εκείνο της GR Supra GT4 «100th Edition Tribute», που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος στην Ευρώπη (περισσότερα για αυτή μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Η «100 Edition» προορίζεται αποκλειστικά για track days και βασίζεται στην GR Supra GT4 EVO των 450 ίππων.

Σε σύγκριση με την αγωνιστική έκδοση, η συλλεκτική «100 Edition» διακρίνεται όχι μόνο από τη μοναδική της βαφή αλλά και από χαρακτηριστικά όπως ο μεγαλύτερος αεραγωγός στο καπό και τα νέα αεροδυναμικά στοιχεία στο εμπρός μέρος που βελτιώνουν την κάθετη δύναμη.

Ένα νέο σύστημα εξάτμισης, χωρίς σιγαστήρα, έχει τοποθετηθεί για να ενισχύσει τον βρυχηθμό του 6κύλινδρου τούρμπο κινητήρα των 3,0 λίτρων.

Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Περαιτέρω λεπτομέρειες στην εξωτερική αμφίεση του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν καθρέφτες από ανθρακονήματα, προβολείς LED και κάθισμα συνοδηγού.

Η Toyota Gazoo Racing προσφέρει την GR Supra GT4 «100 Edition» στην τιμή των 220.000 ευρώ (χωρίς φόρους και έξοδα αποστολής).

Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Από την αρχή της σεζόν 2020, το GR Supra GT4 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αγωνιστικά αυτοκίνητα GT4 παγκοσμίως σε πολλά εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Το αυτοκίνητο πέτυχε νίκες στο ευρωπαϊκό, γαλλικό, βρετανικό και σκανδιναβικό πρωτάθλημα GT4, στο DTM Trophy και στην ιαπωνική σειρά αγώνων Super Taikyu, καθώς και στο IMSA Michelin Pilot Challenge και Pirelli GT4 America. Για να διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο απόδοσης, νωρίτερα φέτος η Toyota Gazoo Racing παρουσίασε την ανανεωμένη GR Supra GT4 EVO. Από την αρχή της σεζόν, τα οι GR Supra GT4 έχουν συμμετάσχει σε περισσότερους από 300 αγώνες, πετυχαίνοντας 43 νίκες στην κατηγορίας τους και 125 τερματισμούς στο βάθρο.

Toyota GR Supra GT4 «100 Edition»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ