Επικαιρότητα Κόσμος

Αυτό είναι το νέο hypercar της Toyota

Την πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου με το οποίο η Toyota θα συμμετάσχει το 2021 στην κατηγορία Le Mans Hypercar «έδειξε» σήμερα το ιαπωνικό εργοστάσιο, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξει η αυλαία του 24ωρου αγώνα αντοχής που διεξάγεται και φέτος στην γαλλική πίστα.

Η ιαπωνική εταιρεία, υπό τη σκέπη της Gazoo Racing, του αγωνιστικού της παρακλαδιού που εδώ και καιρό είναι υπεύθυνo και για τις «γρήγορες» πολιτικές εκδόσεις της Toyota, παρουσίασε στο Le Mans, λίγο την εκκίνηση του εμβληματικού αγώνα αντοχής για το 2020, την πολιτική έκδοση του αυτοκινήτου με το οποίο το εργοστάσιο θα συμμετάσχει από το 2021 στη νεοσυσταθείσα κατηγορία LMH (Le Mans Hypercar).

Toyota HypercarΤο καμουφλαρισμένο open-top πρωτότυπο πραγματοποίησε έναν μόλις γύρο στην πίστα του Le Mans πριν επιστρέψει πίσω στα pit, έχοντας πίσω από το πηδάλιο του πρώην οδηγό της Toyota Gazoo Racing και δύο φορές νικητή στο Le Mans το 1996 και 2009, Alex Wurtz.

Προς το παρόν, η Toyota κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τις τεχνικές περγαμηνές του νέου και υβριδικού της hypercar.

Toyota Hypercar

Ωστόσο, με δεδομένο όσα είδαμε στο πρωτότυπο GR Super Sport Concept των… 1.000 ίππων που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στο Τόκιο, την κίνηση θα παρέχει ένας θερμικός κινητήρας με δύο τούρμπο, 6 κυλίνδρους σε διάταξη V και χωρητικότητα 2,4 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

«Αντί να αναπτύσσουμε και να μετατρέπουμε αυτοκίνητα παραγωγής σε αγωνιστικά, στοχεύουμε στην ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας που αναπτύσσεται μέσω των αγώνων σε αυτοκίνητα παραγωγής. Αυτό είναι το σημείο από εκκινούμε στην Toyota», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν δύο περίπου χρόνια ο Πρόεδρος της Gazoo Racing, Shigeki Tomoyama.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου