top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το ιπτάμενο ηλεκτρικό και τετράτροχο eVOLT της Xpeng

Την έκθεση CES επέλεξε η Xpeng, και ειδικότερα η θυγατρική της Xpeng Aeroht, για να παρουσιάσει το ιπτάμενο τετράτροχo eVOLT της. Που φυσικά είναι ηλεκτρικό.

Η ιδιαίτερη -αν μη τι άλλο- πρόταση της Xpeng Aeroht που είδε σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας με αφορμή την παρουσία της κινεζικής εταιρείας στην έκθεση CES που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα ιπτάμενο τετράτροχο, ή αλλιώς ένα eVolt που τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια και έχει την ικανότητα να κινείται τόσο στο έδαφος όσο και στον αέρα. Τουλάχιστον, αυτό επικαλούνται οι εμπνευστές και δημιουργοί του.

Η Xpeng Aeroht χαρακτηρίζει το νέο της δημιούργημα ως «supercar». Το κατά πόσο βέβαια οι οκτώ στο σύνολο έλικές του από carbon συνάδουν με αυτό, είναι ένα θέμα προς συζήτηση…

XPeng Aeroht eVTOL Flying Car

Στη λειτουργία ξηράς, το όχημα «κρύβει» στο εσωτερικό τους έλικες, ενώ σε flying mode τους αναπτύσσει πλήρως διευκολύνοντας την κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση του. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει, σύμφωνα με την Xpeng Aeroht, την πλοήγηση σε περιοχές «με κυκλοφοριακή συμφόρηση και εμπόδια όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν καλύπτοντας τη ζήτηση για ταξίδια σε μικρές αποστάσεις και σε χαμηλό υψόμετρο».

Σύμφωνα με την Xpeng Aeroht, το συνολικό βάρος του eVOLT είναι δύο τόνοι.

Το κόκπιτ του χωράει δύο μόνο καθίσματα, καθώς το υπόλοιπο σώμα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των ελίκων. Το «παρών» δίνει ένα τιμόνι τύπου yoke, καθώς και ένα joystick στο κέντρο της καμπίνας.

Η πρόωση είναι ηλεκτρική μέσω 8 ηλεκτροκινητήρων, αλλά για αυτή, όσο και για την μπαταρία, η εταιρεία δεν δίνει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.

XPeng Aeroht eVTOL Flying Car

Και αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή για την Xpeng Aeroht

Εκτός από το ιπτάμενο supercar, η εταιρεία έχει στο χαρτοφυλάκιό της ένα ακόμα (πιο ρεαλιστικό) όχημα: το Modular Flying Car. Αυτό αποτελείται από το Ground Module, ένα φουτουριστικό βαν που ανοίγει στο πίσω μέρος για να αποκαλύψει ένα μικροσκοπικό ελικόπτερο δύο ατόμων που ονομάζεται Air Module. Το Ground Module προσφέρει χώρους για 4 ή 5 επιβάτες και διαθέτει τρεις άξονες, σύστημα κίνησης 6×6, καθώς και σύστημα διεύθυνσης και στους πίσω τροχούς. Και όπως όλες οι «δημιουργίες» της XPeng, είναι ηλεκτρικό.

XPeng Aeroht eVTOL Flying Car

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το Air Module -και αυτό είναι ηλεκτρικό- λειτουργεί χειροκίνητα και αυτόματα, φιλοξενεί δύο επιβάτες και δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση.

XPeng Aeroht eVTOL Flying Car

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • XPeng Aeroht eVTOL Flying Car
  • XPeng Aeroht eVTOL Flying Car
  • XPeng Aeroht eVTOL Flying Car
  • XPeng Aeroht eVTOL Flying Car
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ