top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το μικρό ηλεκτρικό της Hyundai για την Ευρώπη των 20.000 ευρώ

Εντείνεται η μάχη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους πέριξ του ψυχολογικού φράγματος των 20.000 ευρώ, με τη νεότερη έλευση να αναμένεται μάσα στο 2024. Και θα φέρει την υπογραφή της Hyundai.

Η Hyundai θα φέρει στο φως μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μικρού της crossover, γνωστού με την επωνυμία Casper στις αγορές της Ασίας, το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη φέτος και θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ.

Το Casper, ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά το μικρό EV της Hyundai στη γηραιά ήπειρο, θα αποτελέσει ένα ακόμα μέλος στα πλαίσια του επερχόμενου… κύματος μικρών ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού (σχετικά) κόστους, στο οποίο εντάσσονται σήμερα τόσο το Dacia Spring που κατασκευάζεται στην Κίνα, όσο και τα επερχόμενα Renault Twingo EV και Citroen e-C3.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το μικρό EV αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν μέχρι τα τέλη του ή στις αρχές του 2025. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η παραγωγή του μικρού ΕΩ θα ξεκινήσει νωρίς, ήδη από τον προσεχή Ιούλιο.

Hyundai Casper

Αυτή τη στιγμή το Hyundai Casper πωλείται στη Νότια Κορέα ως θερμικό, με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρου. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το γνωστό μας i10 που κατασκευάζεται στην Τουρκία και πωλείται στην Ευρώπη.

Το πλήρως ηλεκτρικό Casper θα εξάγεται από το εργοστάσιο Gwangju που βρίσκεται στη Νότια Κορέα, όπου θα παράγεται παράλληλα με την βενζινοκίνητη έκδοσή του.

Hyundai Casper

Το Casper που πωλείται στη Νότια Κορέα έχει μήκος 3.595 χλστ., πλάτος 1.595 χλστ. και ύψος 1.575 χλστ. Ωστόσο, η ηλεκτρική παραλλαγή του που θα δούμε στην Ευρώπη θα έχει αυξημένο μήκος, ενδεχομένως κατά 200 έως και 250 χλστ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Chosun Daily, το Casper EV θα εφοδιάζεται με μπαταρία LFP προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος σε λογικά επίπεδα, η οποία θα εξασφαλίζει αυτονομία τουλάχιστον 200 χλμ.

Ο Lionel Keogh, επικεφαλής της Hyundai Γαλλίας, επιβεβαίωσε πρόσφατα με δηλώσεις του σε γαλλικό περιοδικό ότι το Casper EV «θα κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ και θα ανταγωνιστεί τα Dacia Spring και Citroen e-C3».

Hyundai Casper

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hyundai Casper
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ