top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο Fiat Topolino

Με το νέο Topolino η Fiat ζήλεψε λίγη από τη δόξα του Citroen Ami.

Το όνομα Topolino επιστρέφει στο λεξιλόγιο της Fiat, ύστερα από πολλά χρόνια, με μια νέα για τον Ιταλό κατασκευαστή φιλοσοφία οχήματος που διατηρεί, όπως είναι προφανές, στενές σχέσεις με το επίσης αμιγώς ηλεκτρικό Ami της ομογάλακτης Citroen.

Θυμίζουμε ότι το δεύτερο EV της Fiat, μετά το νέο «500», πήρε το όνομά του από το πρωτοποριακό αυτοκίνητο πόλης που παρήγαγε η ιταλική εταιρεία από το 1936 έως το 1955.

Όπως καταδεικνύει η μια και μοναδική φωτογραφία που δόθηκε προ ολίγου στη δημοσιότητα, το νέο Topolino -βαμμένο για την περίσταση με το ίδιο γαλαζοπράσινο χρώμα που χαρακτήριζε και το Fiat 500 όταν ήρθε για πρώτη φορά στην αγορά το 1957- έχει αναδιπλούμενη οροφή από καφέ ύφασμα, επένδυση από κρεμ δέρμα, ενώ δεν διαθέτει πόρτες, ακριβώς όπως το παλιό 500 Jolly.

Τι λέει η Fiat για το νέο Topolino

«Το Topolino είναι απόλυτα κατάλληλο για την πόλη και τους ανθρώπους που αναζητούν μια βιώσιμη και φρέσκια λύση μετακίνησης, εναρμονισμένη με την αποστολή της Fiat  να παρέχει λύσεις βιώσιμης αστικής μετακίνησης που είναι προσιτές σε όλους. Χάρη στον γοητευτικό σχεδιασμό του που ταιριάζει σε κάθε γενιά, θα κάνει τους νέους να ερωτευτούν ξανά τα αυτοκίνητα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εταιρεία στις σημερινές, επίσημες ανακοινώσεις της.

Προς το παρόν ωστόσο η Fiat δεν ανακοινώνει κανένα επιπλέον στοιχείο για το νέο «μικρό» της, αν και προφανές είναι ότι θα μοιράζεται τις τεχνικές λύσεις που είδαμε να υιοθετούνται από τα ομόσταβλα Citroen Ami και Opel Rocks-e.

Αυτό σημαίνει ότι ο ηλεκτρικός κινητήρας της έκδοσης παραγωγής του νέου Topolino θα «φλερτάρει» σε ισχύ τα μόλις 6 kW, δηλαδή του 8,5 ίππους. Η αυτονομία που αναμένεται να εξασφαλίζει η μικρή μπαταρία των 5,5 kWh δεν θα ξεπερνά στο πρωτόκολλο WMTC (World Motorcycle Test Cycle) τα 75 χιλιόμετρα.

Άγνωστο παραμένει μέχρι και τώρα πότε η Fiat θα αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής του νέου Topolino, ενώ… σκοτάδι επικρατεί και για τον ακριβή χρόνο λανσαρίσματος στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ