top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το νέο VW Golf – τώρα και με ChatGPT!

Την έκθεση CES στο Λας Βέγκας επέλεξε η VW για να αποκαλύψει εν μέρει το νέο Golf, το οποίο διαθέτει ένα αναβαθμισμένο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό που ενσωματώνει μεταξύ άλλων το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Το νέο VW Golf παρουσιάστηκε με άρμα ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο – στην καυτή μάλιστα έκδοση GTI – στην έκθεση CES που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες Λας Βέγκας των ΗΠΑ, διαθέτοντας μια πλειάδα αναβαθμίσεων και τεχνολογιών που θα δούμε να υιοθετούνται στις εκδόσεις παραγωγής του best seller μοντέλου της γερμανικής εταιρείας, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μέσα στο 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος η VW συμπληρώνει 50 χρόνια από τότε που το Golf ήρθε στο φως αντικαθιστώντας το Beetle ως το βασικό μοντέλο της γκάμα μας.

Η τελευταία έκδοση του μοντέλου, αν και δεν διαφέρει ριζικά στη συνολική σχεδίασή της, είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση στο προσκήνιο του ονόματος «Golf» έως ότου αντικατασταθεί από το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ένατης πλέον γενιάς προς στο τέλος της δεκαετίας.

VW Golf

Το νέο VW Golf εκ των έσω

Η κυριότερη αναβάθμιση για το μοντέλο του 2024 θα είναι ένα ανανεωμένο εσωτερικό, το οποίο ποντάρει σε σημαντικές βελτιώσεις στην εργονομία, την ποιότητα και τη λειτουργικότητα – τομείς στους οποίους η VW έχει παραδεχτεί ότι τα τρέχοντα μοντέλα της υπολείπονται.

Για τον σκοπό αυτό, το νέο Golf διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο τώρα φιλοξενεί μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη infotainment 12,9 ιντσών, σε συνδυασμό με ένα ψηφιακό ταμπλό 10,4 ιντσών, ενώ όλα «τρέχουν» με την τελευταία γενιά της πλατφόρμας infotainment MIB.

VW Golf

Το νέο σύστημα MIB, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα ηλεκτρικά ID.3 και ID.7, χαρακτηρίζεται από βελτιωμένη δομή μενού, μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας και οθόνες υψηλότερης ανάλυσης ως απάντηση στις επικρίσεις που είχε δεχθεί στο παρελθόν.

Το «παρών» δίνει επίσης μια βελτιωμένη έκδοση του φωνητικού βοηθού IDA, που υποστηρίζεται από το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Ο εν λόγω βοηθός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο λειτουργιών όπως το infotainment, η δορυφορική πλοήγηση και ο κλιματισμός με μεγαλύτερη ποικιλία φωνητικών εντολών από ό,τι προηγουμένως. Η ενσωμάτωση δε του ChatGPT επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να επικοινωνούν με το αυτοκίνητο με «πιο φυσικό τρόπο», σύμφωνα με την VW.

VW Golf

Οι επιβάτες του νέου Golf μπορούν να δώσουν συγκεκριμένες φωνητικές εντολές όπως «Hey Ida, ανέβασε τη θερμοκρασία» ή «Πήγαινέ με στον πλησιέστερο φορτιστή». Η τεχνολογία AI που ενσωματώνει μπορεί επίσης να καταστήσει το σύστημα ικανό να ανταποκριθεί και σε άλλα αιτήματα όπως «Hey Ida, κρυώνω», ή «Πρέπει να αγοράσω νέο φορτιστή τηλεφώνου».

Εκτός από το νέο Golf, το νέο αυτό λογισμικό θα διατεθεί over-the-air σε όλα τα οχήματα της VW που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τελευταίας γενιάς και θα τοποθετηθεί σε όλα τα νέα αυτοκίνητα στο μέλλον.

VW Golf

Η προσπάθεια της VW για μεγαλύτερη χρηστικότητα μεταφράζεται σε περαιτέρω αναβαθμίσεις στο εσωτερικό, όπου τα γνωστά χειριστήρια ελέγχου έχουν αντικατασταθεί με πιο παραδοσιακά φυσικά κουμπιά – μια διάταξη που είναι οπτικά γνωστή από το προηγούμενο, έβδομης γενιάς Golf – ενώ φωτιζόμενη πλέον είναι η γνωστή «μπάρα» για τον έλεγχο του κλιματισμού.

Στον τομέα της απτής ποιότητας, το νέο Golf αναμένεται να προσφέρει πιο πολυτελή χαρακτηριστικά σε όλο το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου υλικού που ονομάζεται Atrilur – παρόμοιο με το Alcantara.

VW Golf

Το νέο VW Golf στους υπόλοιπους τομείς

Το νέο VW Golf δεν αναμένεται να φέρει… ανατροπές στους υπόλοιπους τομείς. Τόσο σε σχεδίαση, όσο και σε μηχανικά μέρη.

Χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί κάτι επίσημα, όλα μαρτυρούν ότι ολόκληρη η γκάμα των κινητήριων συνόλων θα φέρει αναβαθμίσεις περιλαμβάνοντας εκδόσεις βενζίνης με σύστημα mild hybrid, μια νέα πετρελαιοκίνητη eTDI, επίσης με ήπια υβριδικό σύστημα, καθώς και plug-in υβριδικές, με τις τελευταίες να διαθέτουν στον πυρήνα τους τον βενζινοκινητήρα 1.5 TSI, αντί του γνωστού έως τώρα 1.4 TSI.

VW Golf

Όλα μαρτυρούν επίσης ότι ο μεγάλος απών από τη γκάμα του μοντέλου θα είναι το… χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς όλες τα νέα Golf θα είναι διαθέσιμα αποκλειστικά σε συνδυασμό με το γνωστό «διπλοσύμπλεκτο» DSG.

VW Golf

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • VW Golf
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ