top icon
Κόσμος

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Το πρώτο EV της κινεζικής Xiaomi είναι ένα σεντάν με μήκος 5 μ. και φέρει την ονομασία SU7.

Η κατασκευάστρια εταιρεία έξυπνων κινητών τηλεφώνων Xiaomi υπέβαλε πριν λίγα 24ώρα αίτηση προκειμένου να εγκριθεί η άδεια πώλησης του πρώτου της EV στην Κίνα – ο λόγος για το Xiaomi SU7.

Θυμίζουμε ότι στην Κίνα, κάθε αυτοκίνητο πρέπει να εγκριθεί από την τοπική ρυθμιστική αρχή πριν βγει στην αγορά με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας (MIIT) να δημοσιεύει τη λίστα των οχημάτων που περνούν από τη διαδικασία έγκρισης κάθε μήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Xiaomi αποκάλυψε ορισμένες προδιαγραφές αυτοκινήτου, αλλά και ότι θα κατασκευάζεται από την Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd (BAIC).

Το Xiaomi SU7 είναι ένα ηλεκτρικό σεντάν με διαστάσεις με μήκος 4.997 χλστ., πλάτος 1.963 χλστ. και ύψος 1.455 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του είναι ακριβώς 3 μέτρα. Θα έχει δύο επιλογές τροχών, 19 και 20 ιντσών, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά διαστάσεων 245/45 και στις δύο περιπτώσεις. Η Xiaomi παρουσίασε επίσης δύο εκδόσεις – με lidar και χωρίς.

Xiaomi SU7

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης το Xiaomi SU7 προσφέρεται με έναν κινητήρα και κίνηση στους πίσω τρχούς που αποδίδει 220 kW, ενώ διαθέσιμη θα είναι και μια τετρακίνητη με δύο κινητήρες και με μέγιστη ισχύ 495 kW (220 kW + 275 kW). Η μπαταρία για την πρώτη έκδοση υιοθετεί την χημεία LFP και προέρχεται από την BYD και η δεύτερη την NMC, φέροντας την υπογραφή της CATL.

Το απόβαρο του Xiaomi SU7 είναι 1.980 κιλά και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα για την πισωκίνητη εκδοχή. Το απόβαρο για το κορυφαίο μοντέλο είναι 2.205 κιλά και η τελική ταχύτητα του ορίζεται στα 265 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τρεις θα είναι οι διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις: SU7, SU7 Pro και SU7 Max.

Τους ηλεκτροκινητήρες θα κατασκευάζει η United Automotive Electronics Co., Ltd., με το ηλεκτρονικό πακέτο HyperOS που υποστηρίζει το σύνολο των λειτουργιών να προέρχεται από την ίδια την Xiaomi.

Το ηλεκτρικό 4θυρο και 5θέσιο Xiaomi SU7 θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της BAIC στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2024.

Xiaomi SU7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Xiaomi SU7
  • Xiaomi SU7
  • Xiaomi SU7
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ