top icon
Κόσμος

Το ηλεκτρικό SU7 της Xiaomi έρχεται στην Ελλάδα – Δείτε πότε

Το ηλεκτρικό Xiaomi SU7 αναμένεται να δώσει εμπορικό «παρών» και στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Αποκαλυπτικές για τις προθέσεις του Ομίλου Quest, αποκλειστικού αντιπροσώπου των ηλεκτρονικών προϊόντων της κινεζικής Xiaomi στην Ελλάδα, ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις των ιθυνόντων της ελληνικής εταιρείας στα πλαίσια του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αναφορικά με τον χρόνο έλευσης και διάθεσης του ηλεκτρικού SU7 στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως είναι προφανές, η άφιξη και εμπορική διάθεση του πολυσυζητημένου EV της Xiaomi στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Ομίλου Quest, τοποθετείται σε τρία χρόνια από σήμερα.

Xiaomi SU7

«Θα στηθούν υπηρεσίες. Εμείς ό,τι φέρνουμε, το υποστηρίζουμε και τεχνικά. Για εμάς δεν είναι ένα προϊόν, δεν είναι μόνο το εμπορικό δίκτυο. Είναι ένα ολόκληρο οικοσύστημα υποστήριξης και συνδέεται με μια σειρά κινήσεων», ανέφερε η κυρία Κουτσουρέλη, αντιπρόεδρος του ομίλου Quest.

Το SU7 -λέγε με Speed Ultra 7- είναι ένα μεγάλο σεντάν με μήκος σχεδόν 5 μέτρα και πλάτος που αγγίζει τα 2 μέτρα. Είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα σε εννέα διαφορετικά χρώματα, ενώ οπτικά δεν θα ήταν άδικο αν λέγαμε ότι φέρνει αρκετά σε Porsche Taycan.

Xiaomi SU7

Εδώ και λίγες εβδομάδες διατίθεται από την Xiaomi, αρχικά στην αγορά της Κίνας, σε τρεις εκδόσεις: τις SU7, SU7 Pro και SU7 Max Η πρώτη χρησιμοποιεί μια μπαταρία LFP της BYD με χωρητικότητα 73,6 kWh και στον μάλλον αισιόδοξο… κινεζικό WLTP (βλ. CLTC) προσφέρει αυτονομία έως και 700 χλμ. Την κίνηση εδώ προσφέρει ένας ηλεκτροκινητήρας με την ονομασία HyperEngine V6(!) και μέγιστη ισχύ 220 kW, δηλαδή 299 ίππους, σε συνδυασμό με μέγιστη ροπή 400 Nm.

Η ενδιάμεση έκδοση Pro τροφοδοτείται από την μπαταρία Shenxing της κινεζικής επίσης CATL με χωρητικότητα 94,3 kWh, που εκτοξεύει, κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις, την αυτονομία στα 830 χλμ. διαθέτοντας και αυτή μία ηλεκτρική μονάδα.

Xiaomi SU7

Το Xiaomi SU7 Max αντλεί ενέργεια από την μπαταρία Qilin της CATL με χωρητικότητα 101 kWh και ηλεκτρικό κύκλωμα σύστημα 800 V – όπως και η ενδιάμεση έκδοση Pro. Αυτό το Xiaomi προσφέρει αυτονομία 810 χλμ. με μία μόνο φόρτιση και χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδυαστικά παράγουν μέγιστη ισχύ 673 ίππων, σε συνδυασμό με ροπή 838 Nm.

Εν προκειμένω, υπάρχουν φυσικά διάφορα προγράμματα οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας drift που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς και απενεργοποιεί το traction control. Όταν δεν πηγαίνει στο πλάι, η κορυφαία έκδοση του Xiaomi SU7 θα καλύψει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,78 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε επίσης: Ξεπούλησε το ηλεκτρικό Xiaomi SU7

Xiaomi SU7

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ