Επικαιρότητα Κόσμος

Βαθαίνει η κρίση στη συμμαχία των Renault-Nissan;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές που θέλουν τη συμμαχία των Renault και Nissan να εμφανίζει έντονα σημάδια αποσύνθεσης σε πολλές κοινές επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται επαφές του με στελέχη της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας, η σύλληψη του Carlos Ghosn και επερχόμενη δίκη του για φερόμενα οικονομικά ατοπήματα, αλλά και η αποτυχημένη προσπάθεια σύμπραξης της Renault με την FCA, έχουν φέρει τις σχέσεις των δύο βασικών εταίρων της σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Πολλώ δε μάλλον με δεδομένες τις πληροφορίες που θέλουν πολλές κοινές δραστηριότητες των δύο πλευρών να καταρρέουν ή και να εγκαταλείπονται.

Οι FT αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ορισμένα διοικητικά τμήματα που είχαν συσταθεί για να εποπτεύουν τα κοινά projects των δύο εταιρειών εντός της συμμαχίας έχουν κλείσει και ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν έχουν αναλάβει εδώ και πολλούς μήνες κανένα έργο. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι το γραφείο του CEO, το οποίο έχει συσταθεί για την επίβλεψη της καθημερινής λειτουργίας της συμμαχίας, διαλύεται, ενώ άλλα τμήματα, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που αφορά τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού.

Προς το παρόν, τόσο η Nissan όσο και η Renault δεν έχουν προβεί με ανακοινώσεις τους σε σχολιασμό των ως άνω δημοσιευμάτων._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου