top icon
Κόσμος

BMW: 1 δις € για παραγωγή e-drives στο Steyr

H BMW επενδύει στο εργοστάσιό της στο Steyr της Αυστρίας 1 δις € για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης επόμενης γενιάς.

Από το 2025 και μετά, η επόμενη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης του BMW Group θα κατασκευάζεται στο Steyr της Αυστρίας, τόσο σε επίπεδο εξέλιξης όσο και παραγωγής. Όπως ανακοινώθηκε, ο γερμανικός όμιλος θα επενδύσει περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε αυτό τον τομέα από τώρα μέχρι το 2030.

«Αυτό το εργοστάσιο έχει εξελίξει και κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης για τις μάρκες BMW και MINI για περισσότερα από 40 χρόνια. Ένα στα δύο οχήματα του BMW Group σε όλο τον κόσμο σήμερα έχει ήδη μία “καρδιά” κατασκευασμένη στο Steyr. Από το 2025, εδώ θα εξελίσσουμε και θα παράγουμε επίσης την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης», εξηγεί ο Milan Nedeljković, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος για την παραγωγή.

BMW Steyr

Όπως ανακοινώθηκε, στο Steyr θα κατασκευάζονται όλα τα βασικά εξαρτήματα για το νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης του BMW Group, και συγκεκριμένα ο ρότορας και ο στάτης, το κιβώτιο, ο μετατροπέας και το κέλυφος.

Για την φιλοξενία των παραπάνω διδικασιών, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις παραγωγής θα ανακαινιστούν και θα δημιουργηθούν νέοι χώροι: μία διώροφη αίθουσα παραγωγής θα φιλοξενεί δύο γραμμές συναρμολόγησης ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένης της συναρμολόγησης του κιβωτίου. Το νέο κτίριο θα χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή ηλεκτρονικών ισχύος σε ελεγχόμενο περιβάλλον που θα φιλτράρεται πλήρως από σκόνη, ρύπους και μικροσωματίδια. Ένα δεύτερο νέο κτίριο θα επεκτείνει τους χώρους logistics.

BMW Steyr

Ως αποτέλεσμα, η συνολική επιφάνεια για την παραγωγή θα επεκταθεί κατά περίπου 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Η επένδυση στην παραγωγή θα ανέλθει σε περίπου 710 εκατομμύρια ευρώ περίπου μέχρι το 2030.

Ως τοποθεσία εξέλιξης, το Steyr έφερε την επανάσταση στους κινητήρες diesel και συνεχίζει να τον βελτιστοποιεί από τότε. Τώρα, αυτό το success story θα επαναληφθεί για τα e-drives καθώς στο Steyr εξελίσσεται ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλής απόδοσης που θα δημιουργήσει μία νέα κατηγορία στο συγκεκριμένο τομέα. «Ενισχύουμε την εγκατάσταση του Steyr για να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε την τεχνογνωσία μας στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Για πρώτη φορά, ένα εντελώς νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης θα εξελιχθεί εδώ στην Αυστρία», υπογράμμισε ο Frank Weber, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Yπεύθυνος Εξέλιξης.

Αυτή τη στιγμή, το ένα τρίτο των 700 εργαζομένων στον τομέα της εξέλιξης στο Steyr ήδη εργάζονται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ενώ μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί περίπου στο 90%.

BMW Steyr

Ο μετασχηματισμός του εργοστασίου του Steyr πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του BMW iFACTORY – Lean. Green. Digital. Και ενώ το “lean” (λιτός) και το “digital” (ψηφιακός) αντιπροσωπεύουν τη χρήση μεθόδων παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας για υψηλή απόδοση, ευελιξία και ποιότητα, η πτυχή “green” (πράσινο) στόχο έχει να εξασφαλίσει μία υπεύθυνη προσέγγιση για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το εργοστάσιο του BMW Group στο Steyr θα καλύψει το 100% των ενεργειακών του απαιτήσεων από ανανεώσιμες πηγές το αργότερο έως το 2025 – χρησιμοποιώντας πράσινη ενέργεια και θερμότητα από τη βιομάζα της περιοχής. Αυτό εξασφαλίζει ότι η βιωσιμότητα ξεκινά πολύ πριν από τη φάση χρήσης από τον πελάτη.

«Με e-drives από μία καθαρή, ανθρακικά ουδέτερη παραγωγή, δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ανθρακικά ουδέτερη κινητικότητα από το 2025», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου, Alexander Susanek.

BMW Steyr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Steyr
  • BMW Steyr
  • BMW Steyr
  • BMW Steyr
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ