top icon
Επικαιρότητα

BMW 3.0 CSL Hommage R Concept: Στα χρώματα του πολέμου

Η αγωνιστική παραλλαγή του πρωτοτύπου που είδαμε για πρώτη φορά το Μάιο στα πλαίσια του Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, σειρά έχει η «πολεμική» εκδοχή του πρωτοτύπου, η οποία παρουσιάζεται επίσημα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Pebble Beach των ΗΠΑ. Σημείο αναφοράς αποτελεί ασφαλώς το επιθετικό παρουσιαστικό του γερμανικού κουπέ, το οποίο κοσμείται από τα γνώριμα χρώματα της BMW Motorsport. Χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς τις πολεμικές μηχανές των Βαυαρών της δεκαετίας του ’70 και «βάση» το λευκό χρώμα, το κοστούμι της Hommage R διανθίζεται από τις κόκκινες, μπλε και γαλάζιες ρίγες του M Division, από νέα αεροδυναμικά βοηθήματα αλλά και από τις χρυσαφί ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται, κατά την άποψη μας, τόσο στο εξωτερικό look του αυτοκινήτου, όσο στο εσωτερικό και στις «έξυπνες» για την περίσταση εφαρμογές αγωνιστικών βλέψεων και καταβολών των Γερμανών που συναντώνται εδώ. Πιο συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της BMW εξέλιξαν ένα προηγμένο κράνος, στη ζελατίνα του οποίου, υπό τη μορφή head up display, προβάλλονται σημαντικές ενδείξεις, όπως είναι η ταχύτητα κίνησης του οχήματος και ο ρυθμός περιστροφής του κινητήρα. Από εκεί και πέρα, στο μινιμαλιστικό πηδάλιο της 3.0 CSL Hommage R Concept (και μάλιστα αποσπώμενο κατά τα αγωνιστικά πρότυπα) προβάλλονται περαιτέρω ενδείξεις, όπως είναι η θέση του αυτοκινήτου στη πίστα και η εκάστοτε θέση κατάταξης στον αγώνα. Άλλα στοιχεία που κλέβουν την παράσταση στο εσωτερικό είναι τα καθίσματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα αλλά και «ντυμένα» με λευκό δέρμα, το roll cage, το σύστημα πυρόσβεσης, οι ζώνες έξι σημείων, αλλά και η ένδειξη του συστήματος e-boost που συνδυάζεται με τον… αγνώστων τεχνικών προδιαγραφών υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό στέλνοντας την κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ