Επικαιρότητα Κόσμος

BMW Group: Φορτίζοντας στο σπίτι και στο δρόμο

Το BMW Group διευρύνει τα «μέσα» φόρτισης για τους ιδιοκτήτες των plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων των BMW και MINI.

Με την ηλεκτροκίνηση σε κάθε της έκφανση να κερδίζει διαρκώς έδαφος πανευρωπαϊκά και την… πρίζα να αποτελεί το άμεσο μέλλον της αυτοκίνησης, οι κατασκευαστές και οι όμιλοι εταιρειών στους οποίους υπάγονται σπεύδουν να ενισχύσουν τις λύσεις που προσφέρουν για τη φόρτιση των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων τους. Ένας από αυτούς είναι το BMW Group.

BMW iX3

Για τη φόρτιση στο σπίτι η BMW προσφέρει με αφορμή το ντεμπούτο της ηλεκτρικής iX3 τον φορτιστή με την ονομασία Flexible Fast Charger, ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε οικιακή ή βιομηχανικού τύπου υποδοχή παρέχοντας ισχύ φόρτισης που φτάνει τα 11 kW. Συν τοις άλλοις, για όσους αναζητούν κάτι ακόμα πιο ισχυρό, το BMW Group προσφέρει το BMW Wallbox που διαθέτει ισχύ έως 22 kW.

BMW X2 PHEV

Για φόρτιση σε δημόσιους χώρους, η κάρτα φόρτισης BMW και MINI Charging Card παρέχει στους οδηγούς πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στον κόσμο, με περίπου 450.000 σημεία – σε αυτά περιλαμβάνει περίπου 24.000 μόνο στη Γερμανία και 160.000 σε όλη την Ευρώπη. Τα σημεία φόρτισης εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης καθώς και στη σχετική εφαρμογή ώστε ο χρήστης/οδηγός προγραμματίζει καλύτερα τη φόρτιση. Μαζί με το αυτοκίνητο, οι πελάτες του BMW Group θα λαμβάνουν την κάρτα φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης μιας συνδρομής διάρκειας ενός έτους χωρίς πάγιο, καθώς και ένα τυποποιημένο καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο εξοπλισμός επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν σταθμούς φόρτισης AC και DC σε καθορισμένες και προσιτές, σύμφωνα με τους Γερμανούς, τιμές.

Mini Cooper SE

Στο δίκτυο αυτό περιλαμβάνονται και οι σταθμοί ταχείας φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY που βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες σε αυτοκινητοδρόμους και κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ευρώπης σε αποστάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 120 χλμ. Σε αυτούς τους ταχυφορτιστές, οι οποίοι παρέχουν μέγιστη ισχύ φόρτισης έως 350 kW, η μπαταρία της νέας  iX3 μπορεί να γεμίσει με ηλεκτρική ενέργεια έως το 80% της μέγιστης δυναμικής της σε χρόνο 34 λεπτών.

BMW iX3

Εκτός από το σχετικό hardware, o όμιλος προσφέρει στους χρήστες και ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων του επιπλέον υπηρεσίες… διευκόλυνσης που σχετίζονται με το software. Εν προκειμένω, μέσω της υπηρεσίας eRouting, που εντοπίζει τους σταθμούς φόρτισης υπολογίζοντας συγχρόνως το κόστος τους. Επιπλέον, από την τέταρτη γενιά του και μετά, όλο και περισσότερα υβριδικά μοντέλα του ομίλου έχουν εξοπλιστεί με μια πρωτοποριακή λειτουργία που επιτρέπει στα οχήματα να αναγνωρίζουν τις ζώνες μηδενικών εκπομπών (eDrive Zones) κινούμενα εν προκειμένω αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια – κάτι που λαμβάνει χώρα αυτόματα χωρίς καμία επέμβαση από τον οδηγό. Αυτή η καινοτόμος «στρατηγική λειτουργίας» επιτρέπει στα plug-in υβριδικά μοντέλα να κινούνται στις συγκεκριμένες αστικές ζώνες αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές, ανάλογα φυσικά με την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου