Το BMW Group έχασε έδαφος σε επίπεδο κερδοφορίες στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα κέρδη του BMW Group για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος υποχώρησαν, αφού οι συνδυαστικές πωλήσεις του σε βασικές αγορές επιβραδύνθηκαν. Την ίδια στιγμή, η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Βαυαρία αναθεώρησε την πρόβλεψή της προς τα πάνω, και συγκεκριμένα από το 1 στα 1,4 δις €, σε σχέση με πρόστιμο που πιθανόν να της επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την κατηγορία της σύστασης καρτέλ σε συνεργασία με τις Daimler και VW.

Έτσι, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) μειώθηκαν κατά 78% αγγίζοντας στα 589 εκατ. € σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εξαιτίας και των αυξημένων κατά 36% των δαπανών για την αγορά ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Εξαιρουμένης της πρόβλεψης που αφορά στο πιθανό πρόστιμο, τα κέρδη της BMW εμφάνισαν μείωση κατά 42%, αγγίζοντας τα 1,1 δις € στο πρώτο τρίμηνο, εξασφαλίζοντας στη γερμανική εταιρεία περιθώριο λειτουργικού κέρδους της τάξης του 5,6%.

«Αντιμετωπίζουμε τον αντίκτυπο των υψηλών δαπανών σε πολλούς τομείς που επηρεάζουν ολόκληρη την εταιρεία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Harald Krueger.

Σε αντιδιαστολή, οι παραδόσεις νέων αυτοκινήτων BMW, Mini και Rolls-Royce εμφανίζονται οριακά αυξημένες (+0,1%) αγγίζοντας στην εν λόγω περίοδο τις 605.333 μονάδες. Πάντως, το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται περισσότερο… αισιόδοξο, καθώς οι πωλήσεις της βασικής μάρκας θα ενισχυθούν από τη νέα Σειρά 3 και της νέας επίσης X7._Χ.Α.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά