top icon
Κόσμος

BMW: Μια ηλεκτρική και πισωκίνητη έκδοση ετοιμάζει για την επόμενη γενιά της M3

Η BMW έχει ήδη ανακοινώσει ότι παράλληλα με τη θερμική έκδοση της M3 θα διατίθεται και ηλεκτρική.

Ενθουσιασμό -πιθανότατα- προκαλεί η είδηση της προσθήκης μια πισωκίνητης έκδοσης της επερχόμενης ηλεκτρική M3 που ετοιμάζει η BMW. Θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και θα τοποθετηθεί κάτω από την «μεγάλη» με τα τέσσερα μοτέρ που θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει 1.300 ίππους.

Η επερχόμενη M3 θα πατάει στην πλατφόρμα Neue Klasse που προσφέρει πολλές δυνατότητες στο Γερμανό κατασκευαστή και μεταξύ άλλων της μεγάλης, στα όρια του εξωπραγματικού, δύναμης.

BMW Neue Klasse

Οι άνθρωποι του τμήματος BMW M, είχαν προϊδεάσει για την έλευση της πανίσχυρης ηλεκτρικής εκδοχής της M3, με απόδοση 1.300 ίππων, ενώ τώρα επανέρχονται με ένα ακόμα νέο που αφορά μια λιγότερο ισχυρή εκδοχή, αλλά όπως ακούγεται, πιο διασκεδαστική, καθώς θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρα και την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Αυτή η έκδοση φυσικά θα απευθύνεται στους πιο παραδοσιακούς πελάτες της BMW, που τους αρέσει η οδήγηση όπως την έχει καθιερώσει το γερμανικό τμήμα M, παρά οι απόλυτες επιδόσεις στην ευθεία που θα προσφέρει η έκδοση με τους τέσσερις κινητήρες.

Παραδόξως, η BMW θα συνεχίσει να προσφέρει ως εναλλακτική, την M3 με θερμικό κινητήρα. Πρόκειται για τον 6κύλινδρο 3λιτρο twin-turbo, ο οποίος εξελίσσεται για να εναρμονιστεί με τα αυστηρότερα και επερχόμενα πρότυπα Euro 7.

BMW Neue Klasse

BMW Neue Klasse

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ