top icon
Κόσμος

BMW XM Label Red: H ισχυρότερη BMW Μ όλων των εποχών

Η έκδοση Label Red της plug-in υβριδικής BMW XM είναι η ισχυρότερη πρόταση του παραρτήματος Μ των Βαυαρών.

Η ήδη αντισυμβατική BMW XM ανεβαίνει ένα ακόμα επίπεδο με την έκδοση Label Red, η οποία, εκτός από το εξατομικευμένο σχεδιασμό της εντός και εκτός, προτάσσει ένα ακόμα πιο ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης που απαρτίζεται από ηλεκτροκινητήρα σε συνδυασμό με έναν V8 κινητήρα βενζίνης. Το αποτέλεσμα; Όχι λιγότερο από 748 ίππους.

Έτσι, η Label Red αποδίδει 95 ίππους επιπλέον σε σχέση με την «βασική» BMW XM των 653 ίππων που ξεκίνησε να παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2022. Η ροπή του επαναφρτιζόμενου συστήματος κίνησης είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm. Τόσο αυτή όσο και η ισχύς διοχετεύονται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων M Steptronic.

BMW XM Label Red

Το σύστημα M Hybrid της BMW XM Label Red συνδυάζει τις αρετές της ηλεκτροκίνησης που θα δούμε να κυριαρχούν στο μέλλον, με τις παραδοσιακές ιδιότητες ενός 8κύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Εκτός από την cross-bank πολλαπλή εξαγωγής, ο τελευταίος διαθέτει επίσης ενισχυμένο στροφαλοφόρο άξονα, υπερσυμπίεση με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, αναβαθμισμένη παροχή λαδιού και βελτιστοποιημένο διαχωρισμό λαδιού.

Η ισχύς του θερμικού σκέλους της μονάδας κίνησης της BMW M ανέρχεται στους 585 ίππους στις 5.600 σ.α.λ., ενώ η ροπή του στα 750 Nm, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους σταθερά από τις 1.800 έως και τις 5.400 σ.α.λ. Από τη μεριά του, ο ενσωματωμένος στο κιβώτιο ηλεκτροκινητήρας συνεισφέρει με έως και 197 ίππους στη μέγιστη ισχύ του συστήματος της BMW XM Label Red και αναπτύσσει ονομαστική ροπή 280 Nm. Ένα σύστημα pre-gearing που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την BMW, χρησιμοποιείται για την αύξηση της ροπής που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας (βλ. 450 Nm) στην είσοδο του κιβωτίου ταχυτήτων του κινητήρα.

BMW XM Label Red

Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η BMW XM Label Red χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα. Η τελική της ταχύτητα δε περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά αυξάνεται στα 290 χλμ./ώρα εφόσον οι 500 πελάτες που θα έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν αποφασίσουν να εγκαταστήσουν το προαιρετικό M Driver’s Package.

Ο κινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης η οποία είναι ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος και αποτελεί προϊόν της τεχνολογίας BMW eDrive πέμπτης γενιάς. Σύμφωνα με την BMW, έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 25,7 kWh εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία 75 έως και 83 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP – η μέγιστη ταχύτητα κίνησης με αμιγή ηλεκτροκίνηση δεν υπερβαίνει τα 140 χλμ./ώρα. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης του συστήματος M Hybrid επιτρέπει τη φόρτιση AC με ισχύ έως 7,4 kW, κάτι που σημαίνει ότι μία εντελώς άδεια μπαταρία μπορεί να φορτίσει έως το 100% σε 4,25 ώρες.

BMW XM Label Red

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το σύστημα τετρακίνησης έχει ρυθμιστεί για να μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς, ενισχύοντας έτσι την ευελιξία της BMW XM Label Red. Το «φαινόμενο» αυτό είναι ακόμα πιο διακριτικό στην οδήγηση στο πρόγραμμα 4WD Sport. Όταν το σύστημα DSC έχει απενεργοποιηθεί πλήρως, η βελτιστοποιημένη για καλύτερη πρόσφυση λειτουργία 4WD Sand – που έχει σχεδιαστεί ειδικά για οδήγηση σε αμμόλοφους και παρόμοιες επιφάνειες – μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του μενού M Setup. Το «παρών» δίνει και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW XM Label Red περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional – με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος στη μία πλευρά του οχήματος – και Integral Active Steering. Το σύστημα πέδησης M Sport περιλαμβάνει φρένα με εξαπίστονες, σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες πίσω και συνεργάζεται με το τελευταίας γενιάς ενσωματωμένο σύστημα πέδησης, το οποίο εξασφαλίζει ότι η ισχύ πέδησης που παράγεται από την ανάκτηση και τα φρένα τριβής, συνδυάζεται με ακρίβεια προσφέροντας στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης του πεντάλ.

BMW XM Label Red

BMW XM Label Red: Με εξωστρεφή σχεδίαση

Οι μυώδεις αναλογίες του Sports Activity Vehicle συγκλίνουν με την εξωστρεφή εξωτερική σχεδίαση στην οποία προστίθενται σχεδιαστικές πινελιές που υπογραμμίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της BMW XM Label Red. Τα στοιχεία που διαφοροποιούν την κορυφαία σε απόδοση έκδοση της ΧΜ περιλαμβάνουν μια χαρακτηριστική λωρίδα σε μεταλλικό χρώμα Toronto Red, το οποίο μπορεί να παραγγελθεί και σε μαύρο χρωματισμό. Η χρήση του κόκκινου επεκτείνεται επίσης στα σήματα του μοντέλου και στα ένθετα των τροχών. Η BMW XM Label Red εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών, ενώ το περίγραμμα της μάσκας και τα στοιχεία του διαχύτη διατίθενται σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

BMW XM Label Red

Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων που διατίθενται περιλαμβάνει μία απλή και οκτώ μεταλλικές παραλλαγές. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες από 50 ειδικές βαφές BMW Individual, συμπεριλαμβανομένων των νέων BMW Individual Urban Green, BMW Individual Petrol Mica metallic, BMW Individual Anglesey Green metallic και BMW Individual Sepia metallic.

Ιδιαίτερος είναι και ο χαρακτήρας του εσωτερικού. Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών M, τα προστατευτικά γονάτων, το ειδικό περιεχόμενο M στην κυρτή οθόνη BMW Curved Display και στο στάνταρ BMW head-up display, ο χαρακτηριστικός επιλογέας ταχυτήτων M και ένας ειδικός πίνακας ελέγχου M στην κεντρική κονσόλα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός κόκπιτ που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητο.

BMW XM Label Red

Από εκεί και πέρα, το μπουτόν M Hybrid χρησιμοποιείται για την επιλογή του επιθυμητού προφίλ λειτουργίας του συστήματος κίνησης, ενώ το κουμπί Setup παρέχει άμεση πρόσβαση στη διαμόρφωση του συστήματος κίνησης, του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος πέδησης και του M xDrive, καθώς και τη ρύθμιση του επιπέδου ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Το δερμάτινο τιμόνι M διαθέτει διακοσμητικά στοιχεία σε μαύρο χρώμιο, καθώς και μπουτόν M και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (shift paddles) με carbon ένθετα, των οποίων τα σύμβολα «+» και «-» είναι σε κόκκινο χρώμα. Ένα αποκλειστικό ειδικό χαρακτηριστικό της BMW XM Label Red είναι το σύμβολο που προσδιορίζει το Boost Mode στο αριστερό χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων.

BMW XM Label Red

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW XM Label Red
  • BMW XM Label Red
  • BMW XM Label Red
  • BMW XM Label Red
  • BMW XM Label Red
  • BMW XM Label Red
  • BMW XM Label Red
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ