Επικαιρότητα Κόσμος

Βραβεία σχεδιασμού για τα Mitsubishi Eclipse Cross και GT-PHEV Concept

Δύο από τις τελευταίες δημιουργίες της Mitsubishi Motors, το Eclipse Cross SUV και το GT-PHEV Concept, απέσπασαν βραβεία Good DesignTM από τους ειδήμονες του The Chicago Athenaeum.

 

Τα βραβεία αποτελούν καταξίωση για τη σχεδιαστική αναγέννηση της Mitsubishi Motors όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στο face-lift του Outlander, σε μία σειρά διακεκριμένων, πρωτοτύπων και στο νέο Eclipse Cross. Τα βραβεία Good DesignTM είναι το μακροβιότερο και πιο αναγνωρισμένο πρόγραμμα παγκόσμιων βραβείων που τιμά τη σχεδιαστική αρίστευση & σχεδιαστική καινοτομία (Design Excellence & Design Innovation). Διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum Museum of Architecture & Design, και στόχο έχουν να δημιουργήσουν συναίσθηση σύγχρονης σχεδίασης και να τιμήσουν τόσο τα προϊόντα όσο και τους ηγέτες της βιομηχανίας στη σχεδίαση και παραγωγή. Ο θεσμός Gοοδ DesignTM ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τα θρυλικά ονόματα των χώρων αρχιτεκτονικής και σχεδίασης Edgar Kaufmann, Jr., Eero Saarinen, και Charles & Ray Eames.

Το Eclipse Cross είναι ένα μίγμα coupe και SUV με τη στιλιστική και τεχνολογική υπογραφή της Mitsubishi. Περιλαμβάνει τη χαρακτηριστική σχεδιαστική φιλοσοφία εμπρός τμήματος DYNAMIC SHIELD της Mitsubishi, με ένα προστατευτικό κάλυμμα που οπτικά διαμορφώνεται από τη μαύρη κεντρική περιοχή και χρωμιωμένα ένθετα. Στη σχεδίαση του πίσω τμήματος ξεχωρίζουν το σχεδόν κυβικό στυλ που δημιουργείται από τα ψηλά τοποθετημένα πίσω φώτα και ένα οριζόντιο πίσω διαιρούμενο παρμπρίζ. Το GT-PHEV Concept, που πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2016, υιοθετεί επίσης την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Mitsubishi μαζί με προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου ηλεκτροκίνησης και τετρακίνησης που έχει εξελίξει η ίδια η MMC. Στη συνολική του σχεδίαση, το GT-PHEV Concept αποπνέει την εικόνα ενός ground tourer, εκφράζοντας στιβαρότητα.

 

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου