top icon
Επικαιρότητα

Bugatti Baby II – ένα ακριβό δώρο για μικρούς και μεγάλους

Η Bugatti παρουσιάζει και επίσημα σήμερα την έκδοση παραγωγής της Baby II που αναβιώνει σε μεγαλύτερη πλέον κλίμακα το αρχέτυπο «μίνι» μοντέλο της δεκαετίας του ’20.

Η πρώτη Bugatti Baby «γεννήθηκε» το 1926 όταν ο Ettore Bugatti και ο γιος του Jean αποφάσισαν να φτιάξουν μία «συρρικνωμένη» εκδοχή της Type 35 για τον μικρότερο γιο του Ettore, Roland, με την ευκαιρία του εορτασμού των τέταρτων γενεθλίων του. Ο Ettore και ο Jean είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα one-off όχημα, ωστόσο τα σχόλια από τους πελάτες που επισκέφτηκαν το Molsheim ήταν τόσο θετικά που η Bugatti Baby πήρε τον δρόμο για την παραγωγή και μετέπειτα διατέθηκε σε 500 αγοραστές ανά τον κόσμο από το 1927 έως και το 1936.

Bugatti Baby II

Μ την αυθεντική Bugatti Baby να αποτελεί εν έτει 1926 μια έκδοση της Type 35 σε κλίμακα 50%, η νέα Baby II προσφέρει περισσότερα από άποψη μεγέθους – αλλά και απόδοσης. Τα παιδιά ηλικίας 8 περίπου ετών δυσκολεύονταν να χωρέσουν στην Baby I, σε αντίθεση με την σύγχρονη Baby II, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 40% σε σχέση με την πρώτη, φιλοξενώντας πλέον παιδία με ηλικία 14 ετών και πάνω.

Bugatti Baby II

Η νέα Bugatti Baby II, η οποία θα κατασκευαστεί όπως και η πρόγονός της σε 500 μονάδες, θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη ονομάζεται Base και διαθέτει ένα «σώμα» από συνθετικά υλικά και μια μπαταρία 1 kWh, ενώ η δεύτερη (Vitesse) είναι από carbon και με συσσωρευτή ενέργειας με διπλάσια χωρητικότητα. Η κορυφαία εκδοχή της Bugatti Baby II είναι η Pur Sang, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Bugatti Baby II

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλες τις περιπτώσεις στους πίσω τροχούς – με περιορισμένης ολίσθησης διαφορικό, παρακαλώ – ενώ το «παρών» δίνουν επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και φρένα με υδραυλική υποβοήθηση. Η έκδοση Base προσφέρεται στις υπο-εκδόσεις Novice, η οποία αποδίδει ισχύ 1 kW και έχει τελική ταχύτητα 20 χλμ./ώρα, και Expert, με την ισχύ να ανεβαίνει στα 4 kW και την τελική στα 45 χλμ./ώρα.

Bugatti Baby II

Οι Bugatti Baby II Vitesse και Pur Sang εφοδιάζοντα με ηλεκτροκινητήρα με… απελευθερωμένη ισχύ στα 10 kW, η οποία εξασφαλίζει στο αμάξωμα των 230 κιλών τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα. Ανάλογα με το βάρος του οδηγού, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 60 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε περίπου 6 δλ.

Bugatti Baby II

Η Bugatti αναφέρει ότι η έκδοση Base έχει αυτονομία με… προσεκτική οδήγηση της τάξης των 25 χλμ., ενώ οι άλλες δύο περί τα 50 χλμ. Πόσο κοστίζουν όλα τα παραπάνω; Η έκδοση Base εκκινεί από τα 30.000€, η Vitesse απότα 43.500€ και η κορυφαία Pur Sang από τα 58.500€. Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Bugatti Baby II μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: www.bugattibaby.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ