top icon
Κόσμος

Sur Mesure: Tο απόλυτο πρόγραμμα εξατομίκευσης της Bugatti

To Sur Mesure είναι μια πραγματικά ασύγκριτη προσωπική διαδικασία συνδημιουργίας, ένα ταξίδι μηνών και ετών συνεργασίας μεταξύ των ειδικών της Bugatti και του πελάτη για την ακριβή εκτέλεση του εξατομικευμένου οράματός του.

Στον πυρήνα αυτής της διαδικασίας βρίσκεται ο Jascha Straub, επικεφαλής σχεδιαστής του Sur Mesure στην Bugatti. Στο Molsheim, ο Jascha είναι το κλειδί για να βοηθήσει να γίνουν πραγματικότητα οι δημιουργίες κατά παραγγελία των πελατών. Για την παράδοση της Chiron Super Sport Golden Era, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, εργάστηκε χέρι-χέρι με τον ιδιοκτήτη για περισσότερα από δύο χρόνια για να μετατρέψει μια ιδέα σε ένα διαχρονικό έργο τέχνης.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Με την Sur Mesure κάθε βήμα είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο, κάθε παραγγελία διαμορφώνεται μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή σκέψεων μεταξύ του πελάτη, των σχεδιαστών και των μηχανικών. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξερεύνησης, διασφαλίζει ότι οι ανάγκες και τα αιτήματα του πελάτη έχουν απαντηθεί, ενώ παράλληλα σέβεται το DNA της Bugatti και τη σχολαστική αεροδυναμική και θερμοδυναμική σχεδίαση του αυτοκινήτου, καθώς και τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας κάθε αυτοκινήτου που παράγεται στο Molsheim.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Σε όλη τη διάρκεια ενός έργου Sur Mesure, θα είμαι σε συνεχή επαφή με τον πελάτη, δήλωσε ο Jascha. Οι πελάτες που μοιράζονται το πάθος μου για την Bugatti θα τηλεφωνούν για να συζητήσουν την τελευταία τους ιδέα για το αυτοκίνητό τους και θα ζητούν τα σχόλιά μου. Αυτή η διαδικασία συνεργασίας, κατά την οποία ο πελάτης φέρνει ενεργά τις δικές του δημιουργικές ιδέες στο έργο, δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο και οι δύο επιδιώκουμε να διευρύνουμε τα όρια για να αναπτύξουμε τις πιο ευρηματικές ιδέες. Στη συνέχεια, ο ρόλος μου είναι να συζητώ με τους συναδέλφους μου από το σχεδιασμό και τη μηχανολογία για να βρω λύσεις για την υλοποίηση αυτών των ιδεών που θα ταιριάζουν τόσο με τις σχεδιαστικές όσο και με τις τεχνικές οδηγίες.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο ο Jascha είναι ιδανικός για αυτόν τον ρόλο, μια πολύ μοναδική ευθύνη στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ξεκίνησε τη διαδρομή του με την Bugatti στο τμήμα σχεδιασμού, συμμετέχοντας σε μεγάλο βαθμό στον εξωτερικό σχεδιασμό των δύο πρόσφατων ναυαρχίδων των hyper sports αυτοκινήτων της Bugatti, της Divo που αποκαλύφθηκε το 2018 και της Centodieci. Τώρα, ο Jascha μεταφέρει όλη τη σχεδιαστική του τεχνογνωσία στον κόσμο της Sur Mesure για παραγγελίες κατά παραγγελία, συνεργαζόμενος στενά με τους πελάτες για να τους καθοδηγήσει μέσα από μια διαδικασία με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες, επιτρέποντάς τους να ξεπεράσουν τις δικές τους προσδοκίες για το τι μπορεί να είναι μια παραγγελία κατά παραγγελία, όταν δημιουργούν το δικό τους μοναδικό αριστούργημα της Bugatti. Η δέσμευσή του να εκπληρώσει τα όνειρα ενός πελάτη είναι απεριόριστη, είτε ταξιδεύει σε διάφορες χώρες για να βρει την ακριβή απόχρωση του μπλε που ζήτησε ένας πελάτης, είτε σχεδιάζει μέσα στη νύχτα για μια πολύ ιδιαίτερη παραγγελία.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Αλλά περισσότερο από απλός διεκπεραιωτής των φιλοδοξιών των πελατών, ο Jascha είναι θεματοφύλακας της εταιρείας και οδηγός. Με το πάθος του για την Bugatti, τη γνώση της ιστορίας της και τη βαθιά του εκτίμηση για το έργο της οικογένειας Bugatti, προσφέρει έμπνευση στους πελάτες που θέλουν να γιορτάσουν αυτή την κληρονομιά και ένα ηγετικό χέρι για το τι αρμόζει στη μάρκα Bugatti για όσους θέλουν να εξερευνήσουν νέες ιδέες. Μερικές φορές οι πελάτες έρχονται με ένα σαφές όραμα για το τι θέλουν, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας φόρος τιμής σε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο για παράδειγμα. Στη συνέχεια, συνεργαζόμαστε για να βρούμε πώς μπορούμε να μεταφέρουμε την ουσία αυτού του αυτοκινήτου στο παρόν. Εξετάζουμε ορισμένες διασπάσεις και συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά πάντα με αυθεντικό τρόπο. Με μια πρόσφατη παραγγελία, φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να επισκεφτούμε το πρωτότυπο αυτοκίνητο που ενέπνευσε αυτόν τον πελάτη με ένα δείγμα χρώματος για να ελέγξουμε ότι ήταν απολύτως σωστό. Αναπτύξαμε επίσης μια νέα πεταλοειδή μάσκα μόνο για αυτό το αυτοκίνητο, κάτι που αποτελεί τεράστιο κατόρθωμα αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές επιπτώσεις στην αεροδυναμική και την ψύξη, πρόσθεσε ο Jascha.

Bugatti Chiron Super Sport Golden Era

Ο Jascha δεν βοηθά τους πελάτες μόνο με τη διαμόρφωση του έργου Sur Mesure, αλλά συμμετέχει και στην όλη δημιουργία του αυτοκινήτου. Είναι ο σχεδιαστής. Μόλις το όραμα του πελάτη έχει οριστεί σε μια σχεδιαστική ιδεολογία, συνεργάζεται στενά τόσο με τον πελάτη όσο και με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικών για να παραδώσει το έργο στην πιο καθαρή του μορφή. Δημιουργώντας νέα χρώματα με τους ειδικούς βαφής, σχεδιάζοντας μοτίβα ή ελέγχοντας τη μηχανική συμμόρφωση, μεταφράζει τη φωνή του πελάτη σε μια σχεδιασμένη και κατασκευασμένη πραγματικότητα. Για το Chiron Super Sport Golden Era, όχι μόνο συμμετείχε στη γέννηση της ιδέας, αλλά και ο ίδιος σχεδίασε με το χέρι το αυτοκίνητο.

Bugatti

Στον ιδιοκτήτη της Chiron Super Sport Golden Era προσφέρθηκε ένα πολύ ιδιαίτερο Baby Bugatti II εμπνευσμένο από αυτό και με το ίδιο χρυσό Doré και την ίδια απόχρωση του Nocturne Black, σε αντίθεση με το χρώμα και την ίδια πολύπλοκη διαδικασία σχεδίασης στο εξωτερικό του. Παρόλο που η ουσία των δύο αυτοκινήτων είναι η ίδια, η Baby Bugatti απαιτούσε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο σκίτσων για να διασφαλιστεί ότι οι αναλογίες και η καλλιτεχνικότητα παρέμειναν άθικτες. Ο Jascha, ο οποίος σχεδίασε μόνος του αυτό το αυτοκίνητο, καθόταν και σχεδίαζε μέρα και νύχτα για να διασφαλίσει ότι η Baby Bugatti II θα μπορούσε να σταθεί μόνη της ως ένα κομμάτι της τέχνης Sur Mesure ή να καθίσει δίπλα-δίπλα ως ένα συλλογικό αριστούργημα με την Chiron Super Sport Golden Era.

Bugatti

Ως διακριτικός φόρος τιμής στην αρχική Baby Bugatti που ο Ettore δημιούργησε για τον γιο του Roland, ενσωμάτωσε επίσης σχέδια που κοσμούν το αμάξωμα. Είναι αυτή η μοναδική αφοσίωση στην τελειότητα που κάνει τη Sur Mesure να ξεχωρίζει. Σε έναν κόσμο όπου κάθε αυτοκίνητο και εμπειρία της Bugatti είναι ήδη ασύγκριτη, το έργο του Jascha εξασφαλίζει ότι το Sur Mesure είναι εντελώς ασύγκριτο, όχι μόνο με την παράδοση της τελικής παραγγελίας κατά παραγγελία, αλλά και με την εμπειρία και το επίπεδο αφοσίωσης που προσφέρει στους πελάτες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ