top icon
Επικαιρότητα

Carlos Ghosn: Η σχέση μας με τη Mercedes παραμένει υγιής

Ο ισχυρός άνδρας της γαλλο-ιαπωνικής συμμαχίας διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι σχέσεις των δύο εταιρειών που διευθύνει με τη Mercedes έχουν διαταραχτεί.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η συνεργασία των Renault-Nissan με τη γερμανική Mercedes έχει κλονιστεί, καθώς η Infiniti, η θυγατρική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων της δεύτερης, δεν πρόκειται τελικά να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MFA2, η οποία αφορά σε αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας και αυτή τη στιγμή εξελίσσεται με εντατικούς ρυθμούς από τους Γερμανούς. Θυμίζουμε πως το εν λόγω δάπεδο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη γενιά της A-Class, αλλά και από το επερχόμενο, επίσης, Infiniti Q40. Αυτή τη στιγμή, την πρώτη «εκδοχή» του δαπέδου χρησιμοποιούν, πέραν της «τρέχουσας» A-Class, η CLA, η GLA καθώς και το Infiniti Q30.

«Η συνεργασία μας με τη Mercedes εξελίσσεται καλά. Κάθε φορά που πραγματοποιούμε κάποια αλλαγή σε ένα project δε σημαίνει ότι το τελευταίο είναι καταδικασμένο. Η συνεργασία μας ξεκίνησε στο συγκεκριμένο θέμα με την υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας, εν συνεχεία όμως ανακαλύψαμε πως δεν πρόκειται για την ιδανική. Έτσι, αλλάξαμε το σχεδιασμό μας. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η συνεργασία σταματά. Απλά προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε την ιδανική λύση για τον καταναλωτή. Η συνεργασία μας συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carlos Ghosn ενώπιων εκπροσώπων του αυτοκινητικού Τύπου στα πλαίσια της Consumers Electronics Show (CES) που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε πως οι δύο μεριές διατηρούν στενές… τεχνικές και όχι μόνο σχέσεις από το 2010. Το πιο πρόσφατο «δείγμα γραφής» της συνεργασίας της Nissan με τη Mercedes είναι η από κοινού κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στο Μεξικό, το οποίο αναμένεται να έχει κατασκευαστική δυναμική 300.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ