top icon
Επικαιρότητα

Carlos Ghosn: Την προσεχή Τρίτη «πρόσωπο με πρόσωπο» με τους δικαστές

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά ενώπιων του δικαστηρίου ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Nissan.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Carlos Ghosn από τότε που συνελήφθη στο Τόκιο της Ιαπωνίας στις 19 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ακρόαση ενώπιων του δικαστηρίου θα διεξαχθεί στις 10:30 τοπική ώρα (01:30 GMT) στις 8 Ιανουαρίου.

Λίγες μέρες πριν δικαστήριο του Τόκιο ενέκρινε την πρόταση παράτασης της κράτησης του πρώην προέδρου της Nissan έως και την 11η Ιανουαρίου, μετά την εκ νέου σύλληψή του.

Ο ίδιος ο Carlos Ghosn είχε ζητήσει μέσω των δικηγόρων του να του απαγγελθούν κατηγορίες σε ανοικτή διαδικασία.

Η Nissan κατηγόρησε τον Carlos Ghosn για κατάχρηση χρημάτων της εταιρείας για προσωπικό όφελος, συμπεριλαμβανομένης και της πρόσληψης της αδελφής του γαλλο-λιβανέζου σε συμβουλευτικό ρόλο στην εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι τον πρώην ισχυρό άνδρα της Nissan βαραίνουν επίσης κατηγορίες για απόκρυψη εισοδήματος κατά το ήμισυ για τις απολαβές του από την ιαπωνική εταιρεία επί πέντε έτη, αρχής γενομένης από το 2010.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εις βάρος της Nissan για ψευδείς δηλώσεις των ετήσιων αποτελεσμάτων χρήσης. Η εταιρεία έχει κατηγορηθεί και για το γεγονός ότι δεν ανέφερε, ως όφειλε, τα έσοδα του Carlos Ghosn.

Η ίδια, πάντως, εξακολουθεί να δηλώνει πως συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ