Επικαιρότητα Κόσμος

Νέα 10ήμερη παράταση στην προφυλάκιση του Carlos Ghosn

Ο πρώην πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn, θα παραμείνει προφυλακισμένος στο Τόκιο για ακόμα 10 ημέρες, σύμφωνα με νεότερη «διαταγή» των εισαγγελικών αρχών της χώρας.

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς επέκτειναν την προφυλάκιση του Carlos Ghosn για ακόμη 10 ημέρες, και συγκεκριμένα έως τις 11 Ιανουαρίου, βάζοντας εκ νέου φρένο στην προσπάθεια του πρώην προέδρου της  Nissan να διαμορφώσει, όντας ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης, την υπερασπιστική του γραμμή σε συνεργασία με τη νομική ομάδα που τον υποστηρίζει στην εν λόγω «περιπέτειά».

Οι δικηγόροι του γαλλο-λιβανέζου μάνατζερ, που διατηρεί τις θέσεις που κατείχε στη Renault, όχι όμως και στη Nissan, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση των εισαγγελέων. Η Nissan, από τη μεριά της, σε δήλωσή της αναφέρει ότι «δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την απόφαση» και πως η δική της έρευνα γύρω από την όλη υπόθεση είναι «συνεχής και το πεδίο εφαρμογής της συνεχίζει να διευρύνεται».

Θυμίζουμε πως μετά τη σύλληψη του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan στις 19 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, οι εισαγγελείς επέκτειναν επανειλημμένα την κράτησή του αποδίδοντας στο πρόσωπό του νέες κατηγορίες. Από τη μεριά του, ο Carlos Ghosn σημειώνει μέσω των δικηγόρων του ότι δεν μεταβίβασε προσωπικές οικονομικές ζημίες στη Nissan και πως ο ισχυρισμός ότι υποεκτίμησε το εισόδημά του είναι λανθασμένος, καθώς η συμφωνία που σχετίζεται με την αποζημίωσή του δεν έχει επικυρωθεί σωστά.

Ο σύμβουλος του Carlos Ghosn, Greg Kelly, ο οποίος συνελήφθη επίσης για το φερόμενο «βοηθητικό» του ρόλο του στα αδικήματα του πρώην προέδρου της Nissan, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 634.000 δολαρίων στις 25 Δεκεμβρίου._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου