top icon
Επικαιρότητα

Citroen C5 Airscape concept car

«Citroen, βλέπεις ουρανό»: αυτό σκοπεύει να καταστήσει εφικτό η Citroen, με το πρωτότυπο που ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Το concept car που θα παρουσιάσει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ονομάζεται C5 Airscape και οι πρώτες εικόνες του μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εν λόγω πρωτοτύπου είναι η από ανθρακονήματα κατασκευασμένη οροφή του, που συνδυάζει όλες τις αρετές μιας κανονικής οροφής κάμπριο αυτοκινήτου με τις αρετές ενός κλειστού μοντέλου, καθώς πλην την ανθεκτικότητας της, η εν λόγω κατασκευή φέρει και επιπλέον ηλιοροφή.
 
Στο σύνολο του το αυτοκίνητο παρουσιάζει πολλαπλές καινοτομίες σε πολλαπλά επίπεδα. Το σύνολο κινεί ένα υβριδικό σύνολο «Urban hybrid», που συνδυάζει έναν ντιζελοκινητήρα και δύο συσσωρευτές. Ο ντιζελοκινητήρας αναλαμβάνει το έργο της κίνησης του οχήματος και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα καθώς οι 208 ίπποι του 2,7 Hdi V6 υπόσχονται κάτι παραπάνω από απλές μετακινήσεις.
 
Οι συσσωρευτές αναλαμβάνουν το έλεγχο και τη λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών μερών του οχήματος συμπεριλαμβανομένων του κλιματισμού και των συστημάτων ψυχαγωγίας. Οι συσσωρευτές εξασφαλίζουν ενέργεια μέσω ενός μετατροπέα ενέργειας, ο οποίος μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.
 
Έτσι επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση του ντιζελοκινητήρα, καθώς δεν χρειάζεται η συνέργεια του κινητήρα στη λειτουργία των υπόλοιπων συστημάτων του οχήματος. Επιπλέον το σύστημα «Urban Hybrid» επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς απενεργοποιεί τον κινητήρα εν στάσει και τον επανενεργοποιεί μόλις πατηθεί το γκάζι.
 
Έτσι μειώνεται τόσο η κατανάλωση όσο και οι εκπομπές ρύπων. Επίσης στην Έκθεση αναμένεται να παρουσιαστεί ένα αναβαθμισμένο από τη Citroen σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με σκοπό της ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των οχημάτων της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και το οποίο σχεδιάζεται πάνω στη βάση του Airscape.
 
Τέλος στο σχεδιαστικό μέρος, οι Γάλλοι παραδίδουν για μια ακόμη φορά μαθήματα υψηλής αισθητικής, καθώς το C5 Airscape δανείζεται αρκετά αισθητικά στοιχεία από την C6. Πάντως σε κάθε περίπτωση το νέο καμπριολέ της Citroen αποτελεί αναμφισβήτητα ένα άκρως ελκυστικό αυτοκίνητο._ Α.Γ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ