top icon
Κόσμος

To Cyberster είναι το νέο ηλεκτρικό roadster της MG

Το Cyberster εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της MG – που πλέον ανήκει σε κινεζικά χέρια – εστιάζοντας αποκλειστικά στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Το διθέσιο roadster με την ονομασία Cyberster που αποκαλύφθηκε στη Σαγκάη, εγκαινιάζει την πολυαναμενόμενη επιστροφή στην παραγωγή σπορ αυτοκινήτων για την εμβληματική μάρκα MG. Και μάλιστα όχι όποιων και όποιων, αλλά ενός roadster με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Ο Carl Gotham, επικεφαλής του στούντιο σχεδιασμού Marylebone της MG στο Λονδίνο, δήλωσε: «Η πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα εντελώς νέο roadster έτοιμο για μια νέα γενιά οδηγών που ανοίγει ένα τολμηρό και συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την MG.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σχέδιο που να σέβεται το ένδοξο παρελθόν της μάρκας και που συγχρόνως θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την ταχεία μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα».

MG Cyberster

Το κομψό  στυλ των εξωτερικών επιφανειών του Cyberster αποτίει φόρο τιμής στα παλαιότερα roadster μοντέλα της MG, με το χαρακτηριστικό μακρύ καπό, το χαμηλό ρύγχος μύτη και τις καμπύλες επιφάνειές του να συνθέτουν ένα αρκούντως εντυπωσιακό σύνολο που δεν είναι ρετρό.

Σύμφωνα με την MG, το Cyberster θα ξεκινήσει να πωλείται τόσο το Ην. Βασίλειο όσο και την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2024.

MG Cyberster

Το MG Cyberster έχει μήκος 4.535 χλστ., πλάτος 1.913 χλστ. και ύψος 1.329 χλστ., γεγονός που το καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερο από την Porsche 718 Boxster και σημαντικά μεγαλύτερο από το Mazda MX-5.

Μπορεί η MG να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τις ακριβείς τεχνικές περγαμηνές του νέου EV της, εντούτοις οι πρώτες διαρροές κάνουν λόγο για δύο εκδόσεις, με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η πρώτη θα αποδίδει πάνω από 300 ίππους και η δεύτερη σχεδόν 550 ίππους.

Το βάρος του αμαξώματος ποικίλει, με την «μονοκινητήρια» έκδοση να ζυγίζει περί τα 1.850 κιλά και τη δυνατότερη 1.985 κιλά.

MG Cyberster

Έχοντας στόχο να βοηθήσει την MG να συνεχίσει την αναπτυξιακή της τροχιά, το Cyberster θα επεκτείνει επίσης σημαντικά το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της μάρκας καθώς πλησιάζει τα 100 της χρόνια το 2024.

Στα 16 χρόνια από την εξαγορά της από την κινεζική κρατική εταιρεία SAIC, η MG έχει ταξινομήσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες νέα αυτοκίνητα, ενώ μόνο πέρσι πάνω από 100.000 μοντέλα της MG βρήκαν ισάριθμους ιδιοκτήτες σε όλη την Ευρώπη.

MG Cyberster

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MG Cyberster
  • MG Cyberster
  • MG Cyberster
  • MG Cyberster
  • MG Cyberster
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ