top icon
Επικαιρότητα

Daimler: Νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία με επένδυση 1 δις €

Η γερμανική εταιρεία ξεκινά την κατασκευή μιας νέας μονάδας στην Ουγγαρία επενδύοντας 1 δις ευρώ.

Η Daimler ανακοίνωσε πως η νέα «Full-Flex» αυτή μονάδα, όπως  η ίδια την αποκαλεί επισήμως, θα έχει την έδρα της στο Kecskemét της Ουγγαρίας, το οποίο βρίσκεται μόλις 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας. Ακολουθώντας τα κατασκευαστικά και όχι μόνο πρότυπα του Factory 56, του «πιο μοντέρνου εργοστασίου στον κόσμο» κατά τους Γερμανούς, θα διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο σε υποδομές απασχολώντας με το καλημέρα πάνω από 2.500 εργαζομένους.

«Στην ευέλικτη αυτή μονάδα  θα κατασκευάζονται οχήματα πολλών αρχιτεκτονικών δομών, από συμπαγή μοντέλα έως σεντάν, με κίνηση στους πίσω τροχούς και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα μπορούν να παράγονται στην ίδια αλυσίδα», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας.

Η νέα αυτή μονάδα θα κατασκευαστεί αξιοποιώντας μια επιφάνεια 972.700 τ.μ., με τις στεγασμένες εγκαταστάσεις να καλύπτουν περίπου το ένα τρίτο αυτής. Για τη «γέννησή» τους θα χρειαστούν 17.000 τόνοι ατσαλιού, ποσότητα που ισοδυναμεί με 1,7 πύργους του Άιφελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Kecskemét της Ουγγαρίας η Mercedes διαθέτει από το 2012 μία άλλη μονάδα στην οποία  ήδη κατασκευάζονται προσθιοκίνητα μοντέλα της. Σε αυτή ήδη απασχολούνται 4.000 εργαζόμενοι, με την ετήσια παραγωγή να ανέρχεται αυτή τη στιγμή στις 190.000 μονάδες. Το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής ήταν η B-Class, ακολούθησε η CLA το 2013, η GLA Shooting Brake το 2015

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές ρύπων της υπό κατασκευής μονάδας θα είναι μηδενικό, στόχος που έχει τεθεί με ορίζοντα το 2022 και για εκείνες που βρίσκονται εντός Γερμανίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ