Επικαιρότητα Κόσμος

Δικαστήριο επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας των ρυπογόνων οχημάτων στη Φρανκφούρτη από τον προσεχή Φεβρουάριο

Η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου του Wiesbaden έρχεται μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο περιβαλλοντικός όμιλος Deutsche Umwelthilfe (DUH), έξι μήνες μετά την απόφαση-ορόσημο ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου της Γερμανίας, που άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα για απαγορεύσεις αυτού του είδους.

Σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση του δικαστηρίου του Wiesbaden, οι τοπικές αρχές της Φρανκφούρτης υποχρεούνται να απαγορεύσουν την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης των ρυπογόνων αυτοκινήτων, αρχής γεννωμένης από τον προσεχή κιόλας Φεβρουάριο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου βελτίωσης της ποιότητας του αέρα στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η απαγόρευση θα επηρεάσει το 1/3 των οχημάτων που έχουν ταξινομηθεί στην πόλη της Φρανκφούρτης καθώς φυσικά και εκείνα των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Φρανκφούρτη πρέπει να απαγορεύσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων που πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 4 και πίσω, καθώς και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που πληρούν την προδιαγραφή Euro 1 και 2. Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι οι Euro 5 ντίζελ κινητήρες θα πρέπει να απαγορευτούν από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

«Η απαγόρευση είναι απαραίτητη επειδή όλα τα άλλα μέτρα που εξετάζει το κράτος δεν θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εκπομπών οξειδίου του αζώτου σε σύντομο χρόνο», δήλωσε ο προεδρεύων δικαστής, Rolf Hartmann.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την εφαρμογή και άλλων μέτρων για τη μείωση της ρύπανσης στη Φρανκφούρτη, όπως η χρήση περισσότερων ηλεκτρικών λεωφορείων καθώς και η θέσπιση υψηλότερων τελών στάθμευσης._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου