top icon
Κόσμος

Ευρώπη: Θα παραταθεί η ζωή των κινητήρων εσωτερικής καύσης;

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στοχεύει στη μετάθεση, πιο μακριά, της ημερομηνίας απαγόρευσης πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από τα προγράμματα που καταθέτουν τα κόμματα για την εκλογή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκαλύπτεται ότι ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, επιδιώκει, μεταξύ άλλων, τη μετάθεση της ημερομηνίας απαγόρευσης πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel στην Ευρώπη.

Με στόχο την ενημέρωση των ψηφοφόρων τους κατέθεσαν ένα πολιτικό μανιφέστο, στο οποίο ανακοινώνουν ότι δεν θα δεχθούν απαγορεύσεις, όπως αυτή η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, θέλοντας να την αναθεωρήσουν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Έτσι, θα προσπαθήσουν να παρατείνουν τη ζωή των κινητήρων εσωτερικής καύσης, πηγαίνοντας κόντρα σε μια απόφαση που έχει ήδη εγκριθεί και ληφθεί και θέλει την παύση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel το 2035. Μια κίνηση που ίσως να προκαλέσει αναταράξεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Θα πρέπει να περιμένουμε αν αυτή η πρόταση, που θα φέρει το θέμα πάλι στην επιφάνεια, θα συνοδευτεί και από αλλαγές.

ευρώπη

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ