Επικαιρότητα Κόσμος

Δημιουργώντας την Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Η βρετανική εταιρεία θα ξοδέψει πάνω από 4.500 εργατοώρες για την κατασκευή κάθε ενός από τα 19 στο σύνολο αντίτυπα της Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation.

Μετά την επιτυχημένη αναβίωση της DB4 GT και την κατασκευή 25 σύγχρονων αντιτύπων της στο Newport Pagnell, η Aston Martin Works επικεντρώνει πλέον την προσοχή της στην DB4 GT Zagato Continuation – ένα αυτοκίνητο που θα «αναπαραχθεί» σε μόλις 19 αντίτυπα. Όσες ακριβώς ήταν και οι καθαρόαιμες DB4 GT Zagato που έλαβαν μέρος σε αγώνες στα «θηρία» του cavalino rampante τη δεκαετία του ’60. Όπως έχει ήδη υποσχεθεί η βρετανική εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση του εν λόγω project, οι άνθρωποι της Aston Martin Works θα επικεντρωθούν στην κατασκευή των 25+3 αντιτύπων της εμβληματικής DB5 που έλαβε μέρος στην ταινία Goldfinger του Ian Fleming.

Έως τότε, οι εργαζόμενοι της Aston Martin Works θα «δαπανήσουν» περί τις 4.500 εργατοώρες για την κατασκευή κάθε ενός από τα δεκαεννέα αντίτυπα της DB4 GT Zagato Continuation, η οποία θα κινείται από έναν 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα με χωρητικότητα 4,7 λίτρων που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 390 ίππων. Ο τελευταίος θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων, το οποίο θα μεταφέρει την κίνηση στου πίσω τροχούς της μοναδικής, όσο και πανάκριβης, αυτής κατασκευής (σ.σ.: το κόστος κάθε ολόκληρης της συλλογής DBZ Century Collection υπολογίζεται πως θα είναι, προ φόρων και δασμών, περί τα 6 εκ. λίρες).

Φυσικά, το αμάξωμα της Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation θα είναι χειροποίητο βασιζόμενο σε ένα σωληνωτό πλαίσιο. Αποτελώντας τη «φυσική συνέχεια» της καθαρόαιμης DB4 GT Zagato, η Continuation θα διαθέτει στην καμπίνα της κλωβό ασφαλείας εγκεκριμένο από την FIA – γεγονός που υποδηλώνει πως κανένα από τα αντίτυπά της δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει «ελεύθερο» σε δημόσιο δρόμο._X.A.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου