top icon
Κόσμος

Δοκιμές εξέλιξης για την ηλεκτρική Mercedes EQS SUV

Η Mercedes συνεχίζει την επέλασή της στην ηλεκτροκίνηση προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα ακόμα EV, την EQS SUV, που θα ακολουθεί τα χνάρια της 4θυρης EQS.

Η Mercedes έχει πλέον ξεκαθαρίζει πλήρως το ακριβές χρονοδιάγραμμά της αναφορικά με τα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον. Έτσι, μετά την EQC και τις μικρότερες EQA και EQB, το γερμανικό εργοστάσιο προχώρησε στην πρεμιέρα της «μεγάλης» EQS, ενώ πριν λίγες μόλις εβδομάδες το ντεμπούτο της πραγματοποίησε η νέα EQE, στα πλαίσια της «ψηφιοποιημένης» Έκθεσης Μονάχου.

Διαβάστε επίσης: «Mercedes All Electric» το 2030

Mercedes EQS SUV

Αυτή την περίοδο το γερμανικό εργοστάσιο δοκιμάζει πυρετωδώς ένα νέο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας EQ – και οι κατάσκοποί μας «συνέλαβαν» ένα πρωτότυπό του, με ελαφρύ σχετικά καμουφλάζ, να πραγματοποιεί τις καθιερωμένες δοκιμές εξέλιξής του επί γερμανικού για την περίιστασγ εδάφους.

Ο λόγος για τη νέα EQS SUV, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2022, ως μοντέλο όμως του 2023. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, η EQS SUV ακολουθεί τα χνάρια της 4θυρης και «χαμηλής» EQS που έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα στη γηραιά ήπειρο. Όπως είναι φυσικά και τα δύο αυτά μοντέλα θα αποτελέσουν μέρος μιας διευρυμένης οικογένειας που έχει ως σημείο αναφοράς την συμβατική S-Class.

Mercedes EQS SUV

Η EQS SUV βασίζεται στην εξειδικευμένη πλατφόρμα για EV οχήματα της Mercedes, γνωστή ως EVA (Electric Vehicle Architecture), υποστηρίζοντας αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 650 χιλιόμετρα.

Τα προηγούμενα EV της Mercedes, όπως η EQC, βασίζονται σε πλατφόρμες που αναπτύχθηκαν για μοντέλα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι όμως που δεν θα συμβαίνει με τη νέα EQS SUV.

Στο μέλλον ωστόσο η Mercedes σκοπεύει να εξελίξει μια δεύτερη ηλεκτρική πλατφόρμα που φέρει την ονομασία MMA. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα πρώτα οχήματα που θα βασίζονται σε αυτή αναμένεται να πατήσουν τους τροχούς τους στην άσφαλτο, και να λανσαριστούν στις κατά τόπου αγορές, από το 2025 και μετά.

Mercedes EQS SUV

Θυμίζουμε ότι οι EQS και EQE, καθώς και τα αντίστοιχα SUV τους, αποτελούν μέρος του σχεδίου της Mercedes να έχει στην γκάμα της μέχρι το τέλος του 2022 τουλάχιστον 10 EVs, συμπεριλαμβανομένων των eVito και eSprinter. Μάλιστα, ηλεκτρική έκδοση αναμένεται να αποκτήσει και η εμβληματική G-Class (δείτε εδώ το σχετικό πρωτότυπο), ενώ ηλεκτρικά μοντέλα θα δούμε τόσο από το στρατόπεδο της Mercedes-AMG όσο και από την θυγατρική Maybach, η οποία παρουσίασε πριν λίγες εβδομάδες στο Μόναχο το δικό της concept car.

Φωτογραφίες: Automedia

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Mercedes EQS SUV
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ