top icon
Επικαιρότητα

Elon Musk: Το ηλεκτρικό pick up θα έρθει μετά το Model Y

Η Elon Musk υπόσχεται πως το Model Y, το νέο crossover μοντέλο της Tesla, θα νωρίτερα πριν το ηλεκτρικό pick up της αμερικάνικης φίρμας.

Μπορεί η γραμμή παραγωγής του Model 3 στη Νεβάδα των ΗΠΑ να μην έχει ακόμα ξεπεράσει τα «κολλήματα» του παρελθόντος και το «εξωφρενικό» σε προδιαγραφές νέο Roadster να παραμένει ακόμα στα χαρτιά, όμως ο Elon Musk συνεχίζει να προγραμματίζει και να ανακοινώνει μέσω του… αγαπημένου του twitter, τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας του. Έτσι, με χθεσινό «τιτίβισμά» του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο νοτιαφρικανός «ηγέτης» των SpaceX και Tesla ανακοίνωσε πως το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρικό pick up μοντέλο της τελευταίας θα παρουσιαστεί μετά το νέο της crossover, που προς το παρόν είναι γνωστό με την ονομασία Model Y.

Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της εταιρείας στα μέσα του καλοκαιριού που πέρασε, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη εικόνα του Model Y, ενός μοντέλου που θα έρθει να «συμπληρώσει» τη γκάμα της αμερικάνικης εταιρεάς, δίπλα στα Model S, Model X και Model 3. Το μικρό SUV της αναπτυσσόμενης εταιρείας του Elon Musk θα διαθέτει σαφώς πιο αιχμηρό ντιζάιν σε σχέση με το πολυαναμενόμενο Model 3, στο οποίο και θα βασίζεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες.

Η πιο χαρακτηριστική σχεδιαστική αναφορά που διακρίνεται με βάση την teaser φωτογραφία έχει να κάνει με την απουσία εξωτερικών καθρεπτών, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί, ειδικά για την περίσταση, από κάμερες. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με παλαιότερες αποκαλύψεις του ισχυρού άνδρα της Tesla, το νέο Model Y θα εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της μάρκας (Autopilot), ενώ άγνωστες μέχρι στιγμής παραμένουν οι επιλογές της εταιρείας όσον αφορά στον τύπο των μπαταριών που θα τοποθετηθούν κάτω από το σώμα του αυτοκινήτου.

Μετά το Model Y, το οποίο δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πριν τα τέλη του 2019, η Tesla σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της παρουσιάζοντας ένα «φουλ» pick-up μοντέλο, καθώς και ένα mini-bus εισάγοντας έτσι την αμερικανική εταιρεία και στον «κόσμο» των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στόχος του Elon Musk είναι επίσης η ανάπτυξη ενός προγράμματος στο οποίο οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της μάρκας θα έχουν τη δυνατότητα να «μοιράζονται» τη χρήση του αυτοκινήτου τους όταν το τελευταίο βρίσκεται ακινητοποιημένο έξω από το σπίτι τους ή όταν αυτοί βρίσκονται στη δουλεία. Έτσι, κάθε κάτοχος Tesla θα μπορεί, σύμφωνα με τον Elon Musk, να πληρώνει τις υποχρεώσεις του οχήματος του –ακόμα και ολόκληρη την αξία του- μέσω των εσόδων που θα αποκομίζει από τον καθημερινό διαμοιρασμό του αυτοκινήτου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ