13 Ιουλ 2018

Εν αναμονή τελεί το νέο και ηλεκτρικό VW Beetle

Η γερμανική εταιρεία δεν έχει ακόμα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις αναφορικά με το ποιο θα είναι το ακριβές μέλλον του VW Beetle. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως όταν και αν τελικά αντικατασταθεί, θα είναι ηλεκτρικό. Και με δύο επιπλέον πόρτες.

VW Beetle

Το Beetle είναι ένα μοντέλο που δεν συνεισέφερε εμπορικά όσα θα περίμεναν οι δημιουργοί του. Μπορεί σχεδιαστικά να αποτέλεσε μία επιτυχημένη αναβίωση του αρχέτυπου «Σκαθαριού», εντούτοις οι πωλήσεις του ανά τον κόσμο θα στάθηκαν ικανές ώστε να ικανοποιήσουν τις υψηλές προσδοκίες των δημιουργών του. Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένη τη μειούμενη δημοτικότητα του στις επιμέρους αγορές, οι ιθύνοντες της VW φαίνεται να έχουν πάρει την απόφαση να σταματήσουν την παραγωγή του μέσα στο 2019. Τι θα γίνει, όμως, με τον αντικαταστάτη του;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδικού Τύπου και δηλώσεις του επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Klaus Bischoff, μία νέα, ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου τελεί αυτή τη στιγμή εν αναμονή… έγκρισης από τα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια της VW, τα οποία φαίνεται να επιθυμούν την έλευση ενός εξίσου συναισθηματικού μοντέλου, με μηδενικούς πλέον ρύπους και 5θυρο περιτύλιγμα.

«Το σημερινό Beetle είναι ένα πολύ ελκυστικό 2θυρο κουπέ ή κάμπριο, αλλά είναι περιορισμένο στο ποσό των αυτοκινήτων που μπορεί να πουλήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Klaus Bischoff.

Και συμπλήρωσε:

«Αν κοιτάξετε την πλατφόρμα MEB, το μικρότερο πιθανό μεταξόνιο είναι το ID χάτσμπακ. Αν δείτε το δάπεδο αυτό και το νέο Beetle σε αυτό, τότε έχουμε ένα αυτοκίνητο με αρκετούς χώρους ώστε να μην υπάρχει πια συμβιβασμός στη λειτουργικότητα πια. Οπότε, θα μπορούσε να είναι ένα ελκυστικό αυτοκίνητο».

Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του «Σκαθαριού» εξακολουθεί να είναι αμφίβολο, με τις όποιες αποφάσεις να λαμβάνονται, συμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στο 2019._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • VW Beetle
  • VW Beetle
Ετικέτες: