top icon
Κόσμος

Ένα κλασικό Range Rover με κινητήρα Tesla 450 ίππων

Πίσω από την εμφάνιση ενός κλασικού δίπορτου Range Rover υπάρχει ένα ηλεκτρικό θηρίο 450 ίππων που χρησιμοποιεί ως δότη την Tesla.

Τα Range Rover έχουν συνδέσει το όνομά τους με την περιπέτεια και τις εντυπωσιακές εκτός δρόμου δυνατότητές τους. Έχουν αφήσει εποχή και λατρεύονται από πολλούς ακόμα και στις αρχικές, πρώτες εκδόσεις τους, της δεκαετίας το ’70, με το δίπορτο αμάξωμα και την τετραγωνισμένη σχεδίαση, τη θηριώδη όψη και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Κυρίαρχα στο δρόμο, με επιβλητική δίχως αμφιβολία όψη, αποτελούν ακόμα και σήμερα αντικείμενο θαυμασμούς για αρκετούς. Μια βρετανική εταιρεία με την ονομασία Inverted που ειδικεύεται στην ανακατασκευές αποφάσισε λοιπόν να δώσει ζωή σε ένα παλιό Range Rover, πηγαίνοντας όμως την αναβίωση ένα βήμα παραπέρα.

Range Rover Classic - Tesla

Κράτησε το αμάξωμα, το οποίο έφτιαξε σαν καινούργιο και χρησιμοποίησε για την κίνησή του, όχι το αρχικό μοτέρ εσωτερικής καύσης, αλλά ένα σύστημα κίνησης που πήρε από ένα Tesla. Πρόκειται για μια μπαταρία 80 kWh και ένα σύστημα κίνησης με λίγα χιλιόμετρα στη «πλάτη» τους.

Range Rover Classic - Tesla

Έτσι, αυτό το, φαινομενικά αθώο Range Rover, αποδίδει 450 ίππους και 600 Nm ροπής. Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με το οποίο εφοδιάζεται, φροντίζει για την απρόσκοπτη μετάδοση της δύναμης στο δρόμο, με το μεγάλο SUV να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν 5 δευτερόλεπτα.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο Range Rover έχει διατηρήσει τους αρχικούς άξονες μετάδοσης και διαθέτει φυσικά τετρακίνηση. Όπως είναι αναμενόμενο έχει γίνει η απαραίτητη αναβάθμιση σε αυτούς, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη δύναμη του ηλεκτρικού κινητήρα.

Range Rover Classic - Tesla

Νέο είναι το σύστημα πέδησης, καθώς επίσης και η ανάρτηση, η οποία είναι ρυθμιζόμενη, διαθέτει νέες αντιστρεπτικές και ελατήρια με 25% πιο σφιχτή ρύθμιση. Παρά το μεγάλο μέγεθός του, η αυτονομία του ηλεκτρικού Range Rover αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα. Έχει δυνατότητα φόρτισης έως 100 kW, που του επιτρέπουν να ανακτήσει ενέργεια από το 20% έως το 80% σε μόλις 35 λεπτά της ώρας.

Ενδεικτικά, στη Βρετανία η τιμή του είναι περίπου 250.000 ευρώ (χωρίς τους φόρους), με την εταιρεία κατασκευής να προσφέρει το ίδιο μοντέλο και σε 4θυρη έκδοση. Όπως ανακοίνωσε υπολογίζει ότι θα κατασκευάζει μόλις 6 αυτοκίνητα το χρόνο.

Range Rover Classic - Tesla

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Range Rover Classic - Tesla
  • Range Rover Classic - Tesla
  • Range Rover Classic - Tesla
  • Range Rover Classic - Tesla
  • Range Rover Classic - Tesla
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ