top icon
Κόσμος

Έναρξη παραγγελιών στην Ελλάδα για τη νέα Toyota Corolla

Την προσεχή Τρίτη ξεκινά η παραγγελιοληψία για τη νέα Toyota Corolla, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες ξεκινούν τον Μάρτιο.

Λίγα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια την Toyota Corolla σε εμπορικό επίπεδo, καθώς το ιαπωνικό μοντέλο είναι μακράν το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Και πιο συγκεκριμένα, έχοντας στην πλάτη της 12 γενιές με πάνω από μισό αιώνα ζωής – η πρεμιέρα της πρώτης έγινε το 1966 – οι πωλήσεις της ανά τον κόσμο ξεπερνούν τις 50.000.000 μονάδες.

Σήμερα, το ιαπωνικό μοντέλο κάνει ένα ακόμα βήμα προς τα μπρος και με αφορμή της μικρές αναβαθμίσεις σε επίπεδο αισθητικής και τεχνολογιών, φέρνει στο φως μια γκάμα αυτοφορτιζόμενων υβριδικών συνόλων, στα 1,8 και 2,0 λίτρα, με περισσότερη απόδοση, βελτιωμένη λειτουργία και ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση.

Toyota Corolla

Και όπως πάντα, υπάρχει «μια Corolla για όλους» με εκδόσεις Hatchback, Touring Sports και Sedan να συνεχίζουν να δίνουν βροντερό «παρών», ενώ στις εν λόγω παραλλαγές θα ενταχθεί και μία SUV – η Corolla Cross, που θα δούμε να λανσάρεται εμπορικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η νέα Corolla διαθέτει την πέμπτη γενιά του αυτοφορτιζόμενου, πλήρως υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος της Toyota. Όπως και με το τρέχον μοντέλο, διατίθενται με τα υβριδικά συστήματα κίνησης των 1,8 και 2,0 λίτρων, ενώ αμφότερα επωφελούνται πλέον από σημαντικές αλλαγές στον θερμικό και ηλεκτρικό τους «που βελτιώνουν την οδηγική εμπειρία με επιπλέον ισχύ, αναβαθμισμένη απόδοση και οδηγική ικανότητα και ίδιες ή χαμηλότερες εκπομπές CO2».

Toyota Corolla

Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα ελέγχου ισχύος (PCU) και ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνδυασμό με τη μονάδα του διαφορικού, έχουν επανασχεδιαστεί και η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι πιο ισχυρή, αλλά μικρότερη και ελαφρύτερη (σ.σ.: το βάρος μειώνεται έως και 18 kg, ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης κίνησης).

Η συνολική ισχύς στην Corolla Hybrid 1.8 είναι πλέον 140 ίπποι, επίδοση που «κατεβάζει» κατά 1,7 δευτερόλεπτα το «0-100» που πλέον διαμορφώνεται στα 9,2 δευτερόλεπτα. Παρά την αύξηση αυτή των επιδόσεων, οι εκπομπές CO2 αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες, στα 102 g/km. Για το 2λιτρο υβριδικό σύνολο, η συνολική ισχύς έχει αυξηθεί στους 196 ίππους και το «0-100» κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο φτάνοντας πλέον τα 7,5 δευτερόλεπτα. Εν προκειμένω, η Toyota αναμένει μείωση κατά 3 g/km στις εκπομπές CO2 συνδυασμένου κύκλου (βλ. 107 g/km).

Toyota Corolla

Περαιτέρω βελτιώσεις έχουν γίνει όσον αφορά την επιτάχυνση που προσφέρουν οι εν λόγω μονάδες, που πλέον «είναι πιο φυσική». Προηγουμένως, η εστίαση και των δύο μονάδων ήταν στη γραμμική επιτάχυνση, ενώ τώρα η τελευταία «αντικατοπτρίζει περισσότερο την πρόθεση του οδηγού και τη χρήση του πεντάλ του γκαζιού». Αυτό έχει επιτευχθεί με μείωση των στροφών του κινητήρα κατά την επιτάχυνση, ενώ την ίδια στιγμή ο θόρυβος του συστήματος μετάδοσης κίνησης εμφανίζεται μειωμένος.

Το εσωτερικό της νέας Toyota Corolla

Η νέα Toyota Corola επωφελείται από τις πιο πρόσφατες ψηφιακές λειτουργίες και δυνατότητες των συστημάτων infotainment tης Toyota. Η ευρύτερη σε μέγεθος οθόνη πολυμέσων των 10,5 ιντσών παρουσιάζει γραφικά με υψηλότερη ευκρίνεια και διαθέτει αντιθαμβωτική οθόνη, εξασφαλίζοντας βελτιωμενη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Ξεκινώντας από την ενδιάμεση από πλευράς εξοπλισμού έκδοση, ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών που μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού σε τέσσερις διαφορετικές διαμορφώσεις: τις Casual, Smart, Sport και Tough.

Toyota Corolla

Η Corolla προσφέρει στους ιδιοκτήτες απρόσκοπτη πρόσβαση για 4 χρόνια στο Toyota Smart Connect ή στο Toyota Smart Connect+ παρέχοντας μια «always on» πλοήγηση μέσω cloud και πληροφορίες κυκλοφορίας και ταξιδιού σε πραγματικό χρόνο. Ο οδηγός μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει έναν νέο ενσωματωμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου που αναγνωρίζει αιτήματα για να χειριστεί τα πολυμέσα ή λειτουργίες του οχήματος, όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο των παραθύρων.

Επίσης, μια σειρά από απομακρυσμένες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής MyT, που επιτρέπουν στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το smartphone τους για να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους και να χειρίζονται τον κλιματισμό για να θερμάνουν ή να ψύχουν την καμπίνα πριν από το ταξίδι – ακόμα και για να ενεργοποιούν τα φώτα κινδύνου και να εντοπίσουν το όχημά τους.

Toyota Corolla

Η νέα Corolla είναι εξοπλισμένη με το σύστημα Toyota T-Mate, το οποίο συνδυάζει το πακέτο Toyota Safety Sense τελευταίας γενιάς με άλλα ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και στάθμευσης, τα οποία όχι μόνο κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, αλλά συμβάλλουν επίσης στην προστασία όλων των επιβατών του οχήματος και των άλλων χρηστών του δρόμου.

Οι βελτιώσεις στη λειτουργία των συστημάτων περιλαμβάνουν το Acceleration Suppression, το οποίο αντιδρά στην ξαφνική χρήση του γκαζιού όταν ταξιδεύετε με χαμηλή ταχύτητα. Το «παρών» δίνει επίσης το Collision Avoidence που υποστηρίζει τον οδηγό όταν πραγματοποιεί στροφή σε διασταύρωση. Επιπρόσθετα, οι ενημερώσεις λογισμικού over-the-air διατηρούν τις λειτουργίες ενημερωμένες και ειτρέπουν την προσθήκη νέων.

Τα χαρακτηριστικά του Toyota T-Mate περιλαμβάνουν σύστημα υποβοήθησης ασφαλούς εξόδου, το οποίο πρόκειται να ενεργοποιήσει μια προειδοποίηση εάν ανιχνεύσει μια πόρτα να ανοίγει στη διαδρομή ενός οχήματος ή ενός ποδηλάτη που πλησιάζει από πίσω.

Toyota Corolla

Η εξωτερική σχεδίαση της νέας Toyota Corolla

Σε ότι αφορά τις εξωτερικές επιφάνειες, οι διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες – και διακριτικές. Η νέα γκάμα αποκτά μια πιο εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση με αλλαγές στο μοτίβο του πλέγματος της μπροστινής μάσκας, στα πλαίσια των προβολέων ομίχλης και στα σχέδια των ζαντών αλουμινίου. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις Hatchback και Touring Sports αποκτούν τώρα νέους προβολείς bi-LED και οι κορυφαίες το σύστημα Adaptive High-beam.

Οι εξωτερικές χρωματικές επιλογές περιλαμβάνουν τώρα τρία νέα χρώματα εμπνευσμένα από τις τρέχουσες τάσεις στην αρχιτεκτονική, το σχεδιασμό προϊόντων και τη μόδα. Το Juniper Blue είναι το νέο χρώμα για τις εκδόσεις Hatchback και Touring Sports. Γα την Sedan διαθέσιμο τώρα είναι το νέο πράσινο Midnight Teal, ενώ και οι τρεις έχουν στη χρωματική τους παλέτα το Metallic Grey.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ