Επικαιρότητα Κόσμος

Εντατικότεροι έλεγχοι και μέτρα ασφαλείας εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η οποία ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 12 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με την αστυνομία, θα εντείνουν τους ελέγχους ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές διαδηλώσεις και πράξεις ακτιβιστών που τις τελευταίες μέρες ζητούν από το κοινό να συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες ενάντια της αυτοκίνησης.

Μάλιστα, οι τοπικές αστυνομικές αρχές στην πόλη της Φρανκφούρτης έχουν ξεκινήσει έρευνες γύρω από μια ομάδα ακτιβιστών που αυτοαποκαλείται "Rocks in the Gearbox" ύστερα από περιστατικά βανδαλισμών περισσότερων από 40 πολυτελών αυτοκινήτων σε αντιπροσωπείες εταιρειών στο Kronberg, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης.

Σε μια προσπάθεια να… κατευνάσει τα πνεύματα πριν τα επίσημα εγκαίνια της ΙΑΑ 2019, η VDA, η Ένωση Κατασκευαστών της Γερμανίας, προσκάλεσε τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων Greenpeace και Deutsche Umwelthilfe, σε μια ανοιχτή συζήτηση στο Βερολίνο στις 5 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα συμμετάσχουν στελέχη των Daimler και BMW, με θέμα την κλιματική αλλαγή και την κινητικότητα του μέλλοντος.

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές ασφαλείας όπως ακριβώς και σε κάθε IAA. Οι έλεγχοι εισόδου θα γίνουν αυστηρότεροι, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν ταραχές στην Έκθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της VDA, Eckehart Rotter.

Ομάδες ακτιβιστών, μεταξύ των οποίων και η "Rocks in the Gearbox", έκαναν έκκληση στο κοινό να συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες στη Φρανκφούρτη στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία στο Wiesbaden δήλωσε σήμερα ότι ερευνά την ομάδα "Rocks in the Gearbox" καθώς η τελευταία φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς οχημάτων σε αντιπροσωπείες των Jaguar Land Rover και Aston Martin.

Από τη μεριά της, η "Rocks in the Gearbox" εξέδωσε μία δήλωση τη Δευτέρα, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων εξής:

«Σε δύο εβδομάδες στη Φρανκφούρτη θα ξεκινήσει για άλλη μια φορά ένα σόου προπαγάνδας στο οποίο το ξεπερασμένο σύστημα μεταφορών καταστρέφει το κλίμα.»

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του μήνα Αυγούστου, ακτιβιστές έκαναν καταλήψεις σε σιδηροδρομικές γραμμές μέσω των οποίων διάφοροι προμηθευτές μεταφέρουν εξαρτήματα το εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου