top icon
Κόσμος

Επικό τρολάρισμα Elon Musk στην αμερικανική Lucid

Το βέβαιο είναι ότι ο Elon Musk δεν χάνει το χιούμορ του.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Lucid ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μειώνει ξανά τον στόχο παραγωγής της για το 2022, αφού προηγουμένως είχε μειωθεί από 20.000 σε 12.000 με 14.000 μονάδες.

Τώρα, ο νέος παίχτης στην αρένα των EV δήλωσε ότι θα κατασκευάσει φέτος μόνο 6.000 με 7.000 αντίτυπα του ηλεκτρικού Air, προκαλώντας την έντονα ειρωνική αντίδραση του Elon Musk – που ως γνωστόν δεν συμπαθεί και τόσο τη Lucid.

Όμως, ενώ στο παρελθόν τα λόγια του Elon Musk προς τον Lucid ήταν σκληρά, αυτή τη φορά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επέλεξε τους… αστεϊσμούς. Και γι’ αυτό, απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με τη μείωση της παραγωγής, ο ισχυρός άνδρας της Tesla είπε ότι είχε περισσότερα παιδιά στο Q2 από όσα αυτοκίνητα ήταν σε θέση να παράγει η Lucid.

Ιδού και το επίμαχο tweet του Elon Musk:

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla είναι πατέρας 9 παιδιών, ενώ πρόσφατα αποκαλήφθηκε ότι είναι πατέρας και δύο διδύμων που είχε με ένα στέλεχος της Neuralink από τον Καναδά.

Στην ανακοίνωσή της η Lucid επεσήμανε τις «εξαιρετικές προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην υλικοτεχνική υποστήριξη» ως αιτία για την αλλαγή του σχεδίου παραγωγής. Η εταιρεία παρέδωσε μόλις 360 οχήματα το πρώτο τρίμηνο του 2022, 679 το δεύτερο και σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να κατασκευάσει συνολικά 1.405 Air τους πρώτους έξι μήνες.

Lucid Air

Τα έσοδά της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν επίσης αρκετά χαμηλά, κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η Lucis αναφέρει επίσης ότι έχει 37.000 κρατήσεις για το Air και επεξεργάζεται σχέδια για το πρώτο του SUV, το Gravity, το οποίο θα της παρέχει ακόμη καλύτερο περιθώριο κέρδους από το 4θυρο Air. Το Gravity αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και αν όλα πάνε σύμφωνα με τα έως τώρα σχέδια της εταιρείας, θα πρέπει να μπει στην παραγωγή κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο.

Lucid Air

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ