top icon
Νέα

Ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO αυτοκινητοβιομηχανίας – Το μυθικό ποσό που έλαβε

Ο CEO αυτής της μάρκας έλαβε ένα απίστευτο ποσό για το 2022. Και δεν είναι ο Elon Musk, ούτε ανήκει σε κάποια από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Oι υψηλότερα αμειβόμενοι CEO δεν είναι πάντα εκείνοι που διοικούν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Τρανό παράδειγμα, ο χώρος του αυτοκινήτου. Ο επικεφαλής της Lucid Motors, Peter Rawlinson, ήταν ο άνθρωπος που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα το 2022, ξεπερνώντας τους CEO κολοσσών στις ΗΠΑ.

CEO

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής φίρμας με έδρα τη Silicon Valley, έλαβε πέρυσι το μυθικό ποσό των 379 εκατομμυρίων δολαρίων. Απο αυτά τα χρήματα, τα 575.000 $ αφορούν τον βασικό μισθό του, τα 5,5 εκατ. σε δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και τα υπόλοιπα 373 εκατ. σε δικαιώματα απόκτησης δωρεάν μετοχών, όπως αναφέρει το Automotive News and Equilar.

Η Lucid Motors, της οποίας ηγείται, εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2021 και μέχρι τον Νοέμβριο είχε πετύχει κεφαλαιοποίηση 91 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές κατοχυρώθηκαν σε εκείνον για τέσσερα χρόνια, καθώς και σε 16 εκατομμύρια μετοχές βάσει απόδοσης.

CEO

Ο Rawlinson κέρδισε το εκπληκτικό αυτό πακέτο αποδοχών μετά την επίτευξη των στόχων κεφαλαιοποίησης της Lucid στις αρχές του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα αρχεία της SEC.

Η αμοιβή του κυρίου Rawlinson σε σύγκριση με τους συναδέλφους του στην αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, φαντάζει υπερβολική, καθώς η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη Διευθύνουσα Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Mary Barra της GM, έλαβε 34.106.824 $ και ο CEO της Ford, Jim Farley, περίπου $18,3 εκατομμύρια, δηλάδη 21 φορές λιγότερα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ