Επικαιρότητα Κόσμος

Επίσημο: 4.500 απολύσεις εργαζομένων στην Jaguar Land Rover

Η βρετανική εταιρεία γνωστοποίησε το δεύτερο στάδιο του προγράμματος ανασυγκρότησης που εκπόνησε για λογαριασμό της η Tata ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, την μείωση του προσωπικού της κατά 4.500 εργαζομένους.

Η Jaguar Land Rover, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στη Μ. Βρετανία, ανέλυσε σήμερα την επόμενη φάση του προγράμματος «Charge and Accelerate». Με άλλα λόγια, του εν εξελίξει πλάνου μετασχηματισμού της που θα επιφέρει 2,5 δις λίρες σε μειώσεις κόστους, βελτιώσεις ταμειακών ροών σε διάστημα 18 μηνών, καθώς και μακροπρόθεσμη εύρυθμη λειτουργία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία μειώνει το μεγέθος του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της κατά περίπου 4.500 άτομα, επιπλέον των 1.500 που την εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του 2018.

«Αυτή η στρατηγική αναθεώρηση θα δημιουργήσει μια πιο ευέλικτη και πιο ανθεκτική οργάνωση», δηλώνει στην επίσημη ενημέρωσή της η βρετανική εταιρεία.

Οι εξοικονομήσεις που θα επιτευχθούν θα επιτρέψουν στη Jaguar Land Rover να χρηματοδοτήσει επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την εξέλιξη της επόμενης γενιάς ηλεκτρικών μονάδων κίνησης (EDU) που θα κατασκευάζονται στο κέντρο παραγωγής κινητήρων της εταιρείας στο Wolverhampton. Οι εν λόγω EDU θα «συνεργάζονται» με μπαταρίες που θα συναρμολογούνται σ’ ένα νέο κέντρο της Jaguar Land Rover που βρίσκεται στο Hams Hall του North Warwickshire._X.A.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου