top icon
Κόσμος

Επίσημο: Toyota και Idemitsu θα κατασκευάσουν μπαταρία με αυτονομία 1.000 χλμ.

Έκλεισε η συνεργασία μεταξύ της Toyota και Idemitsu για την κατασκευή μπαταρίας στερεού τύπου, που θα έχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων, η οποία θα λανσαριστεί μέσα στο 2027.

Επίσημα πλέον, η Toyota συνεργάζεται με την εταιρεία πετρελαιοειδών Idemitsu για την κατασκευή μπαταρίας στερεάς κατάστασης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η μπαταρία ευρείας παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί στα επερχόμενα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, από το 2027 ή 2028.

Toyota Idemitsu solid state battery

Το γεγονός ότι μια εταιρεία πετρελαιοειδών όπως η Idemitsu θα συνεργαστεί με τον κολοσσό της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου για την κατασκευή μπαταρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ακούγεται οξύμωρο, ωστόσο, η εταιρεία αυτή επενδύει στο συγκεκριμένο αντικείμενο για πάνω από δύο δεκαετίες.

Στα σπουδαία αυτής της ανακοίνωσης – συνεργασίας, η μπαταρία που θα κατασκευάσουν θα έχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων, ενώ θα ανακτά ενέργεια από 10% έως 80% σε μόλις 10 λεπτά της ώρας.

Toyota Idemitsu solid state battery

Τα βασικά πλεονεκτήματα των μπαταριών στερεάς κατάστασης, έναντι των γνωστών μας συμβατικών ιόντων λιθίου, είναι ότι επιδεικνύουν καλύτερη και πιο σταθερή συμπεριφορά σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών, έχουν ταχύτερη μεταφορά ενέργειας και μικρότερο αποτύπωμα.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχει τρεις φάσεις. Η πρώτη αφορά την εξέλιξη καλύτερων στερεών υλικών, με έμφαση στην ποιότητα, το κόστος και το χρόνο παράδοσης. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την κατασκευή μια μεγάλης πιλοτικής εγκατάστασης, ενώ η τρίτη φάση αφορά την αναζήτηση λύσεων για μελλοντική παραγωγή και πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

Toyota Idemitsu solid state battery

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ