top icon
Κόσμος

Έρχεται το «σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος» της Porsche

Μια μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει η Porsche με αφορμή την εκδήλωση εορτασμού των 75 χρόνων των σπορ δημιουργιών της.

Στις 8 Ιουνίου του 1948, η πρώτη Porsche που πήρε έγκριση για χρήση σε δημόσιο δρόμο ήταν η Roadster 356 “No.1”. Σήμερα, 75 χρόνια μετά τη σημαντική αυτή ημερομηνία, οι φίλοι της μάρκας θα γιορτάσουν το σημαντικό αυτό ορόσημο με μια ειδική εκδήλωση διάρκειας μιας ώρας που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικύου και θα χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες που φέρουν τις ονομασίες Heritage, Zeitgeist, Performance, Pioneering Spirit και Dreams.

Το… μενού των εορταστικών εκδηλώσεων της Porsche την 8η Ιουνίου θα περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα – από μουσική και χορογραφίες μέχρι την «παρέλαση» παλαιών και σύγχρονων μοντέλων του Γερμανού κατασκευαστή. Ενδεχομένως, το πιο σημαντικό από αυτά θα είναι ένα νέο όχημα το οποίο «θα προσφέρει μια ματιά στο όραμά της για το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα η εταιρεία στις επίσημες ανακοινώσεις της.

Porsche Vision 357

Τι θα μπορούσε να είναι το νέο αυτό όχημα; Υπάρχουν πολλά σενάρια, με όλα να σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να δούμε για πρώτη φρά το πρωτότυπο μοντέλο του αντικαταστάτη της 718 Boxster/Cayman, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκδοση παραγωγής το 2025. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την ήδη επιβεβαιωμένη υβριδική 911, η οποία αναμένεται να διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης εμπνευσμένο από τους αγώνες.

Φυσικά, μια ακόμα υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε έχει να κάνει με την αποκάλυψη ενός νέου supercar, το οποίο θα αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο της παροπλισμένες πλην όμως «αειθαλούς» 918 Spyder. Ωστόσο, ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα αργήσει πολύ να μπει στην παραγωγή, εφόσον τελικά προκύψει, καθώς η Porsche έχει δηλώσει ότι η τεχνολογία των μπαταριών που προορίζεται για ένα τέτοιο halo-car πρέπει πρώτα να εξελιχθεί. Επ’ αυτού, ο Michael Steiner, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του τμήματος R&D της Porsche, δήλωσε στο πρόσφατο παρελθόν ότι το νέο αυτό «πακέτο» μπαταριών εξελίσσεται επί του παρόντος σε στενή συνεργασία με τη θυγατρική εταιρεία Cellforce Group και θα παρουσιαστεί επίσημα εντός των επόμενων δύο ετών.

Σε κάθε περίπτωση, το ακριβές περιεχόμενο των αποκαλύψεων της Porsche θα αποκαλυφθεί στις 8 Ιουνίου.

Porsche 718 Cayman GT4 ePerformance

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ