Επικαιρότητα Κόσμος

Εργοστάσια σε Γκάνα και Νιγηρία θα εγκαταστήσει η VW

Η συμφωνία της VW με τις κυβερνήσεις των δύο αφρικανικών χώρων πραγματοποιήθηκε με τη… βούλα της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, στην Αφρική, η VW υπέγραψε δύο μνημόνια συμφωνίας με τις κυβερνήσεις της Γκάνας και της Νιγηρίας. Ο δεδηλωμένος στόχος είναι η ανάπτυξη εργοστασίων κατασκευής οχημάτων και στις δύο χώρες και η διερεύνηση για ανάπτυξη νέων λύσεων κινητικότητας στη Γκάνα. Τα σχετικά έγγραφα υπογράφτηκαν στην Γκάνα παρουσία του αντιπροέδρου της χώρας, Mahamudu Bawumia. Ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Επενδύσεων της Νιγηρίας, Okey Enelamah, παρακολούθησε την τελετή υπογραφής στην Abuja.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να εγκαταστήσει στη Γκάνα ένα πλήρες συγκροτήματος κατασκευής οχημάτων. Στα σχέδιά της εντάσσεται επίσης και η ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών στη χώρα, καθώς και την ίδρυση μιας Ακαδημίας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, η VW αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί σε μια μελέτη στη Γκάνα που θα εστιάζει σε λύσεις ολοκληρωμένης κινητικότητας μέσω της θυγατρικής της, VW South Africa.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε στη Νιγηρία, η VW ανέλαβε τη δέσμευση να προχωρήσει σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τον παραγωγή οχημάτων μετατρέποντας έτσι σε σταδιακά τη χώρα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε «κατασκευαστικό κόμβο» στη δυτική ακτή της Αφρικής. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει και την εκπαίδευση των υπαλλήλων και την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων. Σκοπός είναι επίσης να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο οχημάτων και υπηρεσιών στη χώρα υπό την προϋπόθεση εμπορικής βιωσιμότητας της μάρκας.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η γερμανική εταιρεία διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής οχημάτων σε Ν. Αφρική και Αλγερία. Επίσης, κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κένυα και πρόσφατα ξεκίνησε να πράττει το ίδιο και στη Ρουάντα._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου