top icon
Κόσμος

Εργοστάσιο μπαταριών θα κατασκευάσει η Porsche στη Γερμανία

Η Porsche έχει στα σκαριά ένα νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στα νότια της Γερμανίας.

Η Porsche επιταχύνει ακόμα περισσότερο τις δράσεις της στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας έχοντας απτά πλέον σχέδια για ένα εργοστάσιο στη Γερμανία στο οποίο θα κατασκευάζονται μπαταρίες  υψηλής τάσης για ηλεκτρικά οχήματα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Oliver Blume σε συνέντευξη του Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι βασίζονται κυρίως σε προμηθευτές μπαταριών από την Ασία, προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το εξωτερικό σε μία εποχή που η παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται ώστε οι κατασκευαστές να πληρούν τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι κυψέλες μπαταριών αποτελούν βασική τεχνολογία για τη βιομηχανία αυτοκινήτων στη Γερμανία, την οποία πρέπει να έχουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Oliver Blume στην εφημερίδα σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή.

«Η Porsche θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό», είπε ο ισχυρός άνδρας της Porsche προσθέτοντας ότι το νέο αυτό εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην πόλη Swabian.

Η Porsche θα αγοράσει μπαταρίες για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητά της από τη μητρική της εταιρεία του VW Group, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι εργοστάσια μπαταριών σε ολόκληρη την Ευρώπη και να επεκτείνει τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

«Όμως, θα υπάρχει επίσης μια κατηγορία για μπαταρίες υψηλής απόδοσης», δήλωσε ο Oliver Blume. «Αυτός είναι ένας τομέας της Porsche. Ακριβώς όπως εξελίξαμε κινητήρες εσωτερικής καύσης με υψηλή απόδοση, τώρα θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στις μπαταριών υψηλής απόδοσης».

Αυτή τη στιγμή, η γερμανική εταιρεία έχει στις τάξεις δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τις Porsche Taycan και Taycan Cross Turismo, ενώ σύντομα στις τάξεις της θα δούμε και την ηλεκτρική εκδοχή της μικρής Macan.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ