top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται η πισωκίνητη έκδοση της Alfa Romeo Stelvio

Η ιταλική εταιρεία μελετά πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μία έκδοση της Stelvio με κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Από το ντεμπούτο της, η Alfa Romeo Stelvio άρχισε να διατίθεται αποκλειστικά σε εκδόσεις με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Πλέον όμως και με το ιταλικό SUV να βρίσκεται ήδη στο δεύτερο χρόνο της κυκλοφορίας του, η μιλανέζικη φίρμα φαίνεται έτοιμη να λανσάρει μία έκδοση του μοντέλου με κίνηση στους πίσω τροχούς, ούτως ώστε να ενισχύσει, χάρη στη χαμηλότερη τιμή αγοράς, περισσότερους πελάτες. Ας μην ξεχνάμε πως στην Ευρώπη η Stelvio δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπορικό hit, με τις πωλήσεις της να κυμαίνονται ανά μήνα στα επίπεδα των 2.315, 2.200. 3.690 και 2.398 μονάδων (Ιανουάριος έως και Μάιος 2018), με το 2017 να κλείνει στη γηραιά ήπειρο με 17.159 μονάδες.

Η παρουσίαση της πισωκίνητης έκδοσης για την Alfa Romeo Stelvio δεν θα βοηθήσει το ιταλικό SUV να μειώσει μόνο την τιμή εκκίνησής του (υπολογίστε τουλάχιστον 2.000 €), αλλά και το βάρος, έστω κατά 50 περίπου κιλά, χάρη στα λιγότερα… διαφορικά. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα Alfa Romeo Stelvio Q2 θα κινείται από τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα βενζίνης των 280 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Από εκεί και πέρα, το «παρών» θα δίνει και στην Stelvio RWD το εξοπλιστικό πακέτο Sport, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων οθόνη infotainment 8,8 ιντσών, 19άρες ζάντες κ.α._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ