top icon
Κόσμος

Euro NCAP Best in Class 2022: Μόνο ηλεκτρικά και με άρωμα… Κίνας

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε ποια είναι τα αυτοκίνητα με τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας ανά κατηγορία για το 2022. Και όλα είναι ηλεκτρικά, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα δύο προτάσεων από την Κίνα.

Στην πραγματικότητα, ο Euro NCAP παρουσιάζει σήμερα τα αυτοκίνητα που δοκίμασε μέσα στο 2022 με την μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα που σημείωσαν στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης: «Προστασία Ενηλίκων Επιβατών», «Προστασία Παιδιών», «Προστασία Ευάλωτων Χρηστών» και «Τεχνολογίες Υποβοήθησης Οδήγησης».

Αξιοσημείωτο σε κάθε περίπτωση είναι ότι όλα είναι ηλεκτρικά, με δύο από αυτά να προέρχονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δύο από την μακρινή Κίνα.

Στην κατηγορία «Large Family Car» νικητής από τον Euro NCAP ανεδείχθη το Hyundai Ioniq 6, το οποίο κατέγραψε υψηλά αποτελέσματα στην κατηγορία «Προστασία Ενηλίκων Επιβατών» με σκορ 97%. Πλήρως ηλεκτρικό και με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες ασφάλειας, το Ioniq 6 ακολουθεί σίγουρα την «τροχιά» των πρόσφατων εξελίξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία και στον τομέα της ασφάλειας.

Euro NCAP

Το 2022 χαρακτηρίστηκε συνολικά από την επέλαση αρκετών νέων κινεζικών εταιρειών που ήρθαν στην Ευρώπη και πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Μετά από κάποιες λιγότερο επιτυχημένες προσπάθειες «εισβολής» στην ευρωπαϊκή αγορά στο παρελθόν, αρκετοί κατασκευαστές αποδεικνύουν ότι οι κινεζικές μάρκες μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τις καθιερωμένες μάρκες σε θέματα ασφάλειας. Εν προκειμένω, στην κατηγορία «Small Family Car», το ORA Funky Cat είναι εξαιρετικά εξοπλισμένο και, όντας στην κορυφή της κατηγορίας του, ξεπέρασε με τις επιδόσεις του πολλές γνωστές μάρκες και μοντέλα.

Euro NCAP

Το δεύτερο αυτοκίνητο κινεζικής προέλευσης στη λίστα «Best in Class 2022» είναι το WEY Coffee 01, το οποίο κατέγραψε πολύ καλές επιδόσεις σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες αποσπώντας έτσι τη θέση Νο 1 στην κατηγορία οχημάτων «Large Off-Roader».

Euro NCAP

Τα Tesla Model S και Model Y κατέγραψαν και τα δύο υψηλές επιδόσεις στην «Προστασία Ενηλίκων Επιβατών» καταλαμβάνοντας αντίστοιχα τα πρωτεία στις κλάσεις «Executive Class» και «Small Off-Roader», ενώ αμφότερα πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία -με σκορ 98%- στην αξιολόγηση του Euro NCAP στην ενότητα «Τεχνολογίες Υποβοήθησης Οδήγησης» σε σχέση όλα τα οχήματα της φετινής λίστας.

Το Tesla Model S είναι επίσης το «Best in Class» μοντέλο του 2022 στην κατηγορία Pure Electric.

Euro NCAP

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ