Επικαιρότητα Κόσμος

EuroNCAP: 5 αστέρια για τις BMW 1 και 3 Series, 4 για τα Jeep Cherokee και Peugeot 208 (+videos)

Ο EuroNCAP ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των πρόσφατων δοκιμών του για τέσσερα νέα μοντέλα.

Η νέα Σειρά 1 της BMW, η οποία περνά στην τρίτη γενιά της βασιζόμενη για πρώτη φορά στα χρονικά σε μια προσθιοκίνητη πλατφόρμα των Βαυαρών, διατηρεί τη βαθμολογία των 5 αστέρων συνεχίζοντας έτσι τις πρόσφατες επιτυχίες των δημιουργών της στον τομέα της ασφάλειας. Σύμφωνα με τον EuroNCAP, η βαθμολογία του αυτοκινήτου στην προστασία των ενήλικων επιβατών είναι 83%, των παιδιών 87%, των ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες κτλ) 76%, ενώ στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας η νέα Σειρά 1 απέσπασε βαθμολογία 72%.

Πέντε αστέρια, με ακόμα υψηλότερες επιδόσεις σε αρκετούς επιμέρους τομείς, απέσπασε και η νέα Σειρά 3 της BMW, στην έβδομη πλέον γενιά της. Έτσι, το γερμανικό μοντέλο βαθμολογήθηκε με επίδοση 97% στην προστασία ενηλίκων, 87% σε εκείνη των παιδιών, 87% στην αξιολόγηση που αφορά τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και 76% στα συστήματα ασφαλείας.

Για το Jeep Cherokee η συνολική βαθμολογία ανέρχεται στα 4 αστέρια με επίδοση 80% στην προστασία ενηλίκων, 78% σε εκείνη των παιδιών, 56% στην αξιολόγηση που αφορά τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου (σ.σ.: το σύστημα ΑΕΒ απέτυχε σε μερικές περιπτώσεις να μετριάσει τον κίνδυνο ατυχήματος με ταχύτητες κάτω των 20 χλμ./ώρα) και 69% στα συστήματα ασφαλείας.

Τέλος, στο νέο Peugeot 208 η συνολική βαθμολογία ανέρχεται επίσης στα 4 αστέρια με επίδοση 91% στην προστασία ενηλίκων, 86% σε εκείνη των παιδιών, 56% στην αξιολόγηση που αφορά τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου (σ.σ.: η κάμερα του συστήματος ΑΕΒ δυσκολεύεται να «διαβάσει» αντικείμενα που κινούνται με ταχύτητα, όπως ποδηλάτες) και 71% στα συστήματα ασφαλείας._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου